Окрошка з раковими шийками – рецепт Володимира Горянського

Все буде добре

Найкращий суп для прийдешніх жарких деньків – звичайно ж, окрошка! Відомий український актор Володимир Горянський презентував оригінальний рецепт окрошки з раковими шийками!

vlcsnap-2017-05-02-14h37m15s218

Складові:

  • Раки – 10-15 шт.;
  • Квас хлібний – 1 л;
  • Огірки свіжі – 3 шт .;
  • Кріп – пучок;
  • Петрушка – пучок;
  • Яйце варене – 3 шт.;
  • Сметана – 200 г;
  • Хрін – 50 г;
  • Сіль, перець – до смаку

Читайте також: Рулет з кропиви і кульбаби: рецепт Ольги Сумської

vlcsnap-2017-05-03-13h39m34s132

Готуємо окрошку з раками:

  1. Раків промити в проточній воді. Особливо ретельно панцири і ніжки, саме там накопичується мул і бруд, яка згодом зраджує м’яса неприємний річковий присмак. Панцирі добре очищаються зубною щіткою.
  2. Закип’ятити воду. Додати половину зелені. Додати раків в киплячу воду. Варити за 12-15 хвилин, їх готовність визначають за кольором, готові раки стають яскраво-червоними. Після того, як раки зварилися, каструлю накривають кришкою і настоюють 10-15 хвилин, м’ясо стає м’яким, але не розварюється.
  3. Почистити раків. Для рецепта знадобляться тільки ракові шийки.
  4. Очистити огірки від шкірки і нарізати їх кубиком.
  5. Подрібнити залишки зелені.
  6. Нарізати яйця кубиком.
  7. Сметану збити з хроном, додати квас, перемішати.
  8. Залити сумішшю нарізані інгредієнти. Додати сіль і перець.

Читайте також: Найкращі рецепти для пікніка