PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Маринад для шашлику з курки: рецепт покроково

Все буде добре

Ви не любите курячий шашлик, оскільки м’ясо постійно виходить сухим? Це більше не проблема! Кулінарний експерт і ресторатор Микола Тищенко розповів, як приготувати дивовижний горіховий маринад для курячого філе для шашлику! Відтепер шашлик з курячих грудок стане вашою улюбленою стравою на мангалі!

Інгредієнти для курячого шашлику:

  • Філе курки (курячі грудки) – 1 кг;
  • Волоські горіхи – 150 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • Олія – 50 мл;
  • Часник – півголівки;
  • Лимон – ½ шт .;
  • Спеції – шафран, кінза, хмелі-сунелі;
  • Сіль, перець – до смаку

Читайте також: Шашлик в гранатовому соці від Миколи Тищенка

Готуємо найсмачніший маринад до шашлику з курки:

  1. Часник розтерти на дрібній тертці, подрібнити цибулю.
  2. Горіхи обсмажити і дрібно потовкти.
  3. Змішати інгредієнти і залити рослинним маслом, ретельно перемішати.
  4. Додати спеції.

Читайте також: Універсальний маринад для шашлику на кефірі

Готуємо шашлик з курячих грудок:

  1. Філе курки підготувати і нарізати невеликими порційними шматочками.
  2. Натерти куряче філе маринадом, викласти щільно в ємність і залишити на 30 хвилин.
  3. Промариноване філе посолити, приправити перцем, трохи пом’яти руками, щоб воно ввібрало спеції.
  4. Нанизати на шампур і смажити над гарячим вугіллям до готовності. Подавати з овочевим салатом.

Читайте також: Підгоріла курка: що робити? Секрет Сергія Калініна

Готуємо соус до курячого шашлику:

Вам знадобиться: пучок кінзи, базиліка, 300 г  в’ялених помідорів, цибуля, перець чилі, часник, сіль і цукор за смаком.

Збити інгредієнти в блендері до однорідної маси.

Смачного!