Домашній сир чечіль (косичка). Рецепт Мікаеля Арояна

Все буде добре

Ви просто обожнюєте сир-косичку, але технологія його приготування вам здається нереально складною? Все набагато простіше, ніж ви думаєте! У Вірменії, на батьківщині Мікаеля Арояна, цей сир називають чечіль, і сьогодні талановитий кулінар поділився всіма секретами його приготування!

vlcsnap-2017-05-08-17h59m12s82

Інгредієнти для сиру чечіль:

  • Молоко – 4 л;
  • Сіль;
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.;
  • Сичужний фермент – 1 г;
  • Вода – 8 л

Читайте також: Ніжний сир фета від Костянтина Грубича

vlcsnap-2017-05-08-17h54m22s0

Приготування сиру чечіль:

  1. Нагріти молоко на водяній бані.
  2. Лимонну кислоту розвести з невеликою кількістю молока, змішати з рештою молока.
  3. Ретельно перемішати.
  4. Нагріти масу на водяній бані, додати розведений у воді фермент.
  5. Каструлю з масою поставити на повільний вогонь.
  6. Забрати каструлю з сирною масою в тепле місце і залишити на годину.
  7. Підійшовший сир розрізати на стрічки і опустити в попередньо розігріту воду – плавитися.
  8. Коли сир повністю розплавиться, каструлю зняти з вогню, а масу сиру збити в грудку.
  9. Акуратно, за допомогою рукавичок, витягати нитки сиру.
  10. Помістити витягнутий сир на добу в сольовий розчин.
  11. Потім сформувати з ниток косичку.
  12. Зберігати в холодильнику.

Читайте також: Приготуйте ніжний сир за рецептом Віти Евтушиної!

vlcsnap-2017-05-08-17h55m15s16

Щоб зробити з заготовки сир Гебжалія:

  1. Віджатий сирний згусток підігріти, розім’яти.
  2. Дрібно нарізати зелень і перемішати з сиром. Посипати сіллю.

Смачного!

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля