Як вибрати блендер: поради Тетяни Литвинової

Все буде добре

Як добре, що в XXI столітті у господинь на кухні є стільки помічників. І блендер – один з них! Він може в лічені хвилини приготувати суп-пюре, за кілька секунд зробити коктейль і навіть подрібнити м’ясо. Але і з такою незамінною річчю трапляються неприємності… Як не помилитися і як вибрати хороший блендер для дому, знає наш кулінарний експерт Тетяна Литвинова.

Ми часто перебуваємо в пошуках приладу, який буде універсальним і подрібнить все, що ми захочемо! Але, на жаль, таких диво-машин не існує. Якщо прилад за кількістю функцій нагадує космічний корабель, то він може жодну з них не робити добре! Так що перед вибором блендера, визначитеся для чого він вам! А потім підбирайте той вид, який вам необхідний.

Шейкер

Шейкер – стаціонарний блендер, який найчастіше використовується для змішування коктейлів, розколювання льоду і збивання білків. У нього є 2 режими швидкості і максимальний об’єм чаші – 1 літр. У більшості моделей шейкера є функція самоочищення! Для цього потрібно налити теплу воду в блендер, ввімкнути режим, і через деякий час блендер стане чистим. Шейкер займає досить багато місця на відміну від заглибних блендерів. А ще він подрібнює тільки м’які продукти і об’ємом не менше склянки. М’ясо і лід подрібнити не зможе через маленьку потужність.

стационарный блендер

Подрібнювач

Подрібнювач – чаша з ножами об’ємом 1,5 літра. Відрізняється від шейкера тим, що подрібнює продукти в більш грубі великі шматочки. Тобто такий прилад не зможе зробити пюре з продуктів. Його плюсом є те, що зі своїм завданням – крупно нарізати продукти – він порається добре. А ось подрібнити м’ясо і продукти в пюре – не в змозі.

измельчитель

Занурюваний блендер

Занюрюваний блендер являє собою ручку-двигун і насадку з ножами. Він може подрібнювати продукти навіть в каструлі! А крім цього, його можна використовувати як міксер, адже у нього є насадка-вінчик. Серед плюсів занюрюваного блендера з пластиковою ніжкою можна назвати компактність, зручність, а ще він швидко подрібнює. Такий занурюваний блендер підходить для приготування дитячого харчування! Але він, на жаль, недостатньо потужний для подрібнення м’яса. Його мінусом є те, що пластикова ніжка може відколотися. Також не можна занурювати блендер в гарячі страви, оскільки пластик може тріснути.

погружной блендер

А ось занурюваний з ніжкою з нержавіючої сталі більш безпечний! Такий блендер більш потужний (700 Вт). І головне – він може подрібнювати м’ясо, звичайно, якщо є для цього спеціальна чаша. Також з його допомогою можна подрібнювати продукти в пюре і змішувати коктейлі! Всі насадки можна мити в посудомийній машині або під проточною водою.