PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Страва з кропиви: кнотси з бринзою і соусом песто

Все буде добре

Телеведуча і світська левиця Світлана Вольнова розповіла, як приготувати страву з кропиви. Оригінальна ресторанна подача закуски зачарує будь-кого.

vlcsnap-2017-05-16-13h04m09s75

Кропива – 300 г;

Сир бринза – 100 г;

Горіхи (подрібнені) – 50 г;

М’ята – 5 гілочок;

Розмарин (сушений) – 3 г;

Сіль, перець – до смаку;

Зелена цибуля – 5 пір’їн;

Біле сухе вино – 100 г;

Оливкова олія – ​​1 ч. л.

Читайте також: Рулет з кропиви і кульбаби – рецепт Ольги Сумської

vlcsnap-2017-05-16-13h01m26s234

Для соусу песто з кропивою:

Кропива бланшированная – 3 ст .;

Часник – 3 зубчики;

Горіхи (подрібнені) – 50 г;

Твердий сир – 50 г;

Базилік (свіжий) – 30 г;

Оливкова олія – ​​60 мл;

Лимонний сік – 2 ч. л.;

Сіль, чорний або білий перець – до смаку

Читайте також: Судак під соусом песто – рецепт Артема Радучича

vlcsnap-2017-05-16-13h04m29s12

Готуємо страву з травневої кропиви:

  1. Прокатати кропиву качалкою через серветку і бланшувати, щоб вона не «кусалась».
  2. Для начинки: змішати сир бринза, горіхи, дрібно нарізану м’яту і спеції, додати оливкову олію, добре перемішати.
  3. Вибрати велике листя кропиви (4-5 см). У центр кола викласти 1 ч. л. начинки.
  4. Загорнути кропиву в мішечок, перев’язати пір’їнами зеленої цибулі.
  5. Воду і вино 50/50 закип’ятити, мішечки з кропиви на ложці занурити в маринад на 10-15 секунд, дістати, викласти на блюдо.
  6. Остудити, подавати з соусом з кропиви: бланшироване листя кропиви подрібнити в блендері разом з іншими інгредієнтами і спеціями, додати оливкову олію.