PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як правильно маринувати м’ясо для шашлику

Все буде добре

Кулінарний експерт Ігор Місевич розповів, як правильно маринувати м’ясо в залежності від виду і запропонував три оригінальних рецепта, які підготують продукт до смаженні всього за 20-30 хвилин безпосередньо на пікніку або по шляху на нього.

Маринад – це суміш кислоти, рослинної олії та приправ. У маринади перед смаженням занурюють сире м’ясо, птицю або навіть рибу, щоб надати продукту аромат і правильну консистенцію – зробити м’якшим.

Інгредієнти в кожному рецепті розраховані на кілограм м’яса.

Маринад 1: Маринад «Кривава Мері» (для яловичини)

Домашній томатний сік – 300 мл;

Цибуля – 1 шт.;

Часник – 2 зубчики;

Червоний перець – до смаку;

Горілка – 50 мл;

Ворчестерський соус – 1 ст. л.;

Сіль – 1 ч. л .;

Лимонний сік – 2 краплі;

Тертий хрін – 0,5 ст. л.;

Оливкова олія – 5 ст. л.

М’ясо і томати – вдале поєднання. Не варто турбуватися через наявність алкоголю, оскільки це важлива складова термічної обробки м’яса. М’ясо, мариноване в такому складі, стає ніжнішим, а під впливом жару спирти випаровуються.

Читайте також: Маринад для шашлику з яловичини – рецепт покроково

Маринад 2: Соєво-коньячний маринад (для свинини)

Коньяк – 150 мл;

Соєвий соус – 150 мл;

Червоний перець – до смаку;

Гострий перець – до смаку;

Чорний перець горошком – до смаку;

Лук – 2 шт.;

Рослинна олія – 3 ст. л.

Читайте також: Винний маринад для шашлику – рецепт покроково

Маринад 3: Маринад апельсиновий з корицею (для курки)

Апельсиновий фреш – 200 мл;

Червоний гострий перець – до смаку ;

Часник – 2 зубчики;

Чорний перець – до смаку;

Сіль – до смаку;

Кориця – на кінчику ножа;

Оливкова олія – 2 ст. л.

Щоб м’ясо правильно пом’якшити, фрукти потрібно старанно подрібнити або ж пропустити через соковижималку. На м’ясо діє сам сік, який містить кислоту (в нашому випадку, апельсин і вітамін С). І вже потім в цей апельсиновий сік додавати решту складових для маринаду.

Читайте також: Маринад для шашлику з курки – рецепт покроково

Як правильно маринувати м’ясо для шашлику

  1. Маринад замішувати в мисці з пластику, скла або кераміки. Алюмінієва миска або каструля додає м’ясу неприємний присмак, оскільки кислота з маринаду почне роз’їдати метал.
  2. Щоб м’ясо краще маринувалося, відправити його у холодильник або прохолодне місце.
  3. Невеликі шматочки проколоти виделкою або ножем, щоб м’ясо добре ввібрало маринад.
  4. Використовуйте кислі продукти в міру, інакше м’ясо стане жорстким і тугим. До них відносяться: оцет, вина, лимонний сік. Пам’ятайте: кислоту і рослинну олію в маринаді змішують у пропорції один до одного.
  5. Якщо маринувати доводиться на природі, змішуйте інгредієнти і м’ясо в поліетиленовому пакеті, з якого потрібно випустити повітря.
  6. М’ясо – такий продукт, який вважає за краще тільки один вид маринаду, але у жодному разі не всі одночасно.

Смачного і вдалих шашликів!