Домашні кольорові макарони фарфале: рецепт Соні Шидлик

Все буде добре

Учасниця другого сезону «МастерШеф Діти» Соня Шидлик любить готувати для молодшої сестри кольорові макарони: рецепт в домашніх умовах пасти фарфалле і двох соусів вона відтворила в студії «Все буде добре» під наглядом двох шеф-кухарів міжнародного класу.

vlcsnap-2017-05-18-19h05m10s103

Готуємо домашні кольорові макарони фарфале

Борошно пшеничне – 200 г;farfalle

Борошно з твердих сортів пшениці – 4 ст. л.;

Яйця – 2 шт. (1 яйце + 1 жовток);

Рослинна олія – 1 ст. л.;

Шпинатне пюре – 2 ст. л;

Лляне насіння (подрібнене) – 1 ч. л.;

Сіль –  до смаку;

Вода

1. Шпинат вимити, скласти в сито і опустити на 2 хвилини в киплячу воду. Подрібнити в блендері в пюре. За консистенцією шпинатне пюре повинно нагадувати густу сметану.

2. Змішати два види борошна, сіль.

3. Розділити 1 яйце на білок і жовток.

4. У борошно додати яйця + жовток, рослинне масло, перемішати.

5. Додати подрібнене лляне насіння, шпинатне пюре.

6. Вимісити еластичне тісто, загорнути в харчову плівку, відправити в холодильник на 15 хвилин.

7. Розкачати тісто в тонкий пласт, розділити на квадрати 3х3 см, нарізати. Центр квадрата змочити водою і зібрати в бантик, притиснути.

Секрет 1: Нарізати тісто потрібно фігурним ножем для піци, щоб краю були з зубчиками

Секрет 2: Щоб фарфалле тримали форму і не розварювалися, перед тим як формувати бантик, змочіть центр тесту водою

8. Відварити фарфале в киплячій воді 5-7 хвилин.

9. Відкинути на друшляк.

Читайте також: Равіолі зі шпинатом – рецепт Олі Полякової

Готуємо лавандово-медовий соус

Оливкова олія – 6 ст. л.;lavanda

Яблучний оцет – 2 ст. л;

Лимонний сік – 1 ст. л.;

Часник – 1 зубчик;

Гірчиця – 1 ч. л.;

Мед – 2 ст. л.;

Квіти лаванди – 1 ч. л

1. Квіти лаванди розтерти у ступці

2. Змішати всі інгредієнти, збити до однорідності.

Читайте також: Чорно-біла паста з фісташковим соусом – рецепт Дмитра Горовенка

Готуємо кисло-солодкий соус з ананасом

Консервовані ананаси – 2 кружечка;Pineapple 12 - [Allpng.ir]

Ананасовий сік – півсклянки;

Яблучний оцет – чверть склянки;

Цукор – чверть склянки;

Соєвий соус – 2 ст. л.;

Кетчуп (домашній) – 2 ст. л.;

Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.;

Корінь імбиру (натертий) – 1 ч. л.

1. У каструлю влити соєвий соус, оцет, сік, додати кетчуп і цукор, перемішати.

2. У воді розчинити крохмаль.

3. Довести суміш в каструлі до кипіння на середньому вогні, покласти дрібно нарізаний ананас і імбир,

4. Знову довести до кипіння, ввести розведений крохмаль,

5. Проварити до загустіння і зняти соус з плити.

Читайте також: Вечеря Катерини Великої – різнобарвні равіолі-карамель