Закуски нашвидкуруч: алупатра від Сергія Калініна

Все буде добре

Збираєтеся на пікнік і хочете взяти з собою легку і смачну закуску, яка вгамує ваш голод, поки шашлики готуються? Кулінар Сергій Калінін пропонує рецепт закуски алупатра, для якої знадобиться всього лише картопля і спеції.

Для тіста:

куркума – 1/2 ч. л.;

сіль – 1/2 ч. л.;

рослинна олія – 1/2 ст. л.;

борошно – півтори склянки;

вода – три чверті склянки;

Читайте також: Шедеври мексиканської кухні – готуємо Такос!

Для начинки:

велика картопля – 3 шт.;

кокосова стружка – 1 ст. л.;

кунжут – 1 1/2 ч. л.;

цукор – 1 ч. л.;

рубана зелень – 1 ст. л.;

куркума – 1/2 ч. л.;

каррі – 1/4 ч. л.;

сіль – 1 ч. л. без гірки

Читайте також: Страва з кропиви – кнотси з бринзою і соусом песто

Спосіб приготування:

  1. Відварити картоплю в мундирі або почищену. Поки гаряча – розім’яти її в пюре.
  2. Додати кокосову стружку, кунжут, цукор, зелень, 1/2 чайної ложки куркуми, 1/2 чайноїложки каррі, одну-півтори ч. л. солі і добре перемішати.
  3. Змішати борошно, 1 ч.л. куркуми, 1 ч.л. солі і втерти 1 ст. л. соняшникової олії. Влити воду і замісити м’яке еластичне тісто. Накрити тісто і залишити на півгодини.
  4. Потім за допомогою качалки і муки розкачати його в тонкий пласт (3-4 мм) розміром приблизно 50х35 см.
  5. Рівномірно викласти на пласт остигнула начинку, придавлюючи її трохи пальцями.
  6. Скачати щільний рулет, починаючи з довгої сторони.
  7. Порізати рулет на скибочки шириною 1 см, викладаючи на стіл, посипаний борошном.
  8. Розігріти сковороду з невеликою кількістю масла і покласти скибочки. Смажити з двох сторін до золотисто-коричневого кольору.

Читайте також: Як правильно маринувати м’ясо для шашлику

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля