Страва з кульбаб: готуємо каперси та скандинавський салат

Все буде добре

Постійного глядача «Все буде добре» вже не здивує страва з кульбаб. А чи знали ви, що з кульбаби можна зробити каперси, які можна додати у вишукані салати або супи? Переможець «МастерШеф 5» Євген Клопотенко дав майстер-клас з перетворення і приготував скандинавський салат.

Каперси з кульбаб

vlcsnap-2017-05-23-18h11m59s229

Бутони кульбаб – 30 шт.;

Лимонний сік – 100 г;

Морська сіль – 2 ст. л.;

Гвоздика – 2-3 шт.;

Часник – 4 зубчики;

Чорний перець горошком – 3 шт.;

Імбир – 10 г;

Вода – 1 л

Готуємо пряні каперси з кульбаб:

  1. Бутони залити дуже солоної холодною водою і залишити на 1,5 години.
  2. Зробити маринад з води, солі, часнику, гвоздики і імбиру.
  3. Прокип’ятити каперси в маринаді 20 секунд. Додати лимонний сік.
  4. Банки наповнити бутонами, залити маринадом і закрити кришкою.

Читайте також: Рулет з кропиви і кульбаби – рецепт Ольги Сумської

Скандинавський салат з каперсами та полуницею

vlcsnap-2017-05-23-18h08m01s181

Листя салату – пучок;

Каперси- 3 ст. л.;

Цибуля – 1 шт.;

Оливкова олія – ​​50 г;

Лимонний сік – 1 ст. л .;

Сіль – до смаку;

Чорний перець горошком – 3 шт.;

Сир 9,5% жирності – 250-300 г;

Часник – 2 зубчики;

Імбир сушений – 1 ст. л.;

Гірчиця – до смаку;

Полуниця – 250 г

Готуємо страву з кульбаб – скандинавський салат:

  1. Листя салату викласти на тарілку
  2. Сир, перець горошком, часник, імбир, сіль перетерти у ступці.
  3. З отриманої суміші сформувати невеликі кульки.
  4. Приготувати заправку з оливкової олії, гірчиці, перцю і лимонного соку.
  5. Додати каперси і цибулю, нарізану півкільцями.
  6. Нарізати полуницю часточками і додати до салату.

Читайте також: Як виростити полуницю у себе на балконі? Поради садівника