Рецепти консервації з ревеню: компот та ікра

Все буде добре

Завдяки рецептам своєї бабусі Женя Поливода знає, як зробити незвичайну консервацію. У студії «Все буде добре» кулінар показав, як зварити компот з ревеню і як виглядає ікра з ревеню і буряка.

Компот з ревеню

vlcsnap-2017-05-24-17h19m06s78

Ревінь – 500 г;

Вода питна – 2 л;

Лимонна кислота – 1 ч. л.;

Цукор – 150 г;

Чай «каркаде» – 2 ст. л .;

Імбир (тертий або мелений) – 1 ч. л.;

Кориця – 1 паличка;

Бадьян зірочками – 3 шт.

Готуємо компот з ревеню на зиму:

  1. Ревінь промити, почистіть і наріжте кубиками.
  2. У сотейник налийте питну воду, доведіть її до кипіння і всипте цукор. Проваріть близько 5 хвилин, щоб сироп злегка загус.
  3. У цукровий сироп висипте подрібнений ревінь, лимонну кислоту, чай каркаде, мелений або тертий імбир, палички кориці, зірочки бадьяна і проваріть ще 6-8 хвилин.
  4. Простерилизуйте банки, залийте компот і щільно закрийте кришками.

Компот може зберігатися в прохолодному, темному, провітрюваному місці до 8-12 місяців.

Читайте також: Консервовані кекси – рецепт Тетяни Литвинової

Ікра з ревеню і буряка

vlcsnap-2017-05-24-17h18m42s84

Ревінь – 500 г;

Буряк – 500 г;

Морква – 2 шт .;

Ріпчасту цибулю – 2 шт .;

Перець чилі – 1 шт .;

Часник – 2 зубчики;

Соняшникова олія – 50 г;

Оцет – 3 ст. л .;

Цукор, сіль, чорний перець – за смаком;

Приготування:

  1. Розігрійте на дні сотейника соняшникову олію, додайте подрібнену цибулю і моркву.
  2. Обадарівайте цибулю і моркву і кладіть туди по черзі подрібнені в блендері буряк, ревінь і перець чилі.
  3. Тушкуйте суміш овочів приблизно 40-50 хвилин.
  4. Видавіть в суміш два зубчики часнику, влийте оцет, додайте сіль, цукор і перець за смаком.
  5. Тушкуйте бурякову ікру ще 5-10 хвилин.
  6. Ще гарячою розкладіть ікру по стерилізованих банках.

Після цього банки закупорьте і переверніть. Зберігайте в прохолодному темному місці.

Читайте також: Ідеальна консервація – обираємо якісні кришки!