PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Топ-3 правила вибору безпечної селери

Все буде добре

У цій дивовижній рослині придатне до їжі все – і молоді гілочки, і м’які стебла, проте лідером за кількістю корисних речовин є корінь. Він діє як знеболюючий, заспокійливий, протиалергенний, ранозагоювальний і протизапальний засіб. Як отримати з цього коренеплоду максимальну користь, розповів наш експерт Костянтин Грубич!

Без зелені і «очок»

Селера без зелені, це добре, оскільки в неї йдуть всі потрібні нам корисні вітаміни. Якщо він встиг пустити паростки – це могло статися через тривале або неналежне зберігання – весь залишок корисних речовин уже пішов у них.

Читайте також: Салат з селерою – вітамінний і низькокалорійний

Тріщина на коренеплоді

Через неправильне транспортування, викопування та інші механічних пошкодження утворюються такі тріщини і відколи, які порушують цілісність селери, в них може розвиватися цвіль, і термін зберігання коренеплода зменшується. Корінь повинен бути мінімально обрізаний. Натисніть на нього зверху, де було бадилля, і якщо там тверда поверхня без вм’ятин, селеру можна вживати.

Без плям

У здорового незіпсованого кореня селери м’якоть має бути білою. Будь-які плями вказують на те, що він псувається – гниє.

Читайте також: Терин – вишукана страва з під’язичників з селерою