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
Как выбрать мороженое | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Правильний вибір морозива – щоб було смачно та корисно!

Все буде добре

Морозиво – найулюбленіші літні ласощі. Але погодьтеся, що нині морозиво не таке смачне, яким було раніше. Експерт шоу «Все буде добре» Андрій Бабаєв розповів, як правильно вибрати морозиво в магазині.

Читайте також: Італійське морозиво – рецептІталійське морозиво – рецепт від Ектора Хіменес-Браво

«Раніше все морозиво робилося за ДСТУ, – каже Андрій Бабаєв. – За старими документами, в нього входило лише натуральна сировина: молоко, масло, вершки, цукор і натуральні джеми. Це було справжнє смачне морозиво, до якого ми звикли. Але в 90-і роки наплив імпортних продуктів на наші ринки вибив з колії виробників колишнього морозива – воно стало неконкурентне. Імпортне морозиво було гарне, яскраво упаковане і дешеве. Ціна падала через те, що морозиво було зроблене за спеціальними сучасними технологіями, де тваринний жир замінили рослинним. У ньому використовувалися штучні ароматизатори. У підсумку наші виробники перейняли ці технології і стали випускати, по суті, таке саме морозиво. Якщо раніше морозиво можна було перерахувати по пальцях, то зараз його більше 300 видів».

Собака-ест-мороженое

Найголовніше – варто звернути увагу на упаковку і прочитати склад. У ньому повинні бути: вершки, масло, але ні в якому разі не рослинний жир. Морозиво з додаванням рослинного жиру вважається з комбінованим складом.

Ще варто звернути увагу на документ, за яким морозиво вироблено. На упаковці має бути написано ДСТУ або ТУ. ДСТУ – це документ затверджений державою, а ТУ – це документ, розроблений самим підприємством, в ньому вже можуть ховатися всякі підводні камені. Тому краще вибирати ДСТУ.

Якщо ви купили морозиво, принесли його додому і хочете переконатися: добре воно чи ні, то найголовніший метод перевірки – це танення морозива. Нормальне морозиво повинне танути при кімнатній температурі протягом 15-20 хвилин. Таке морозиво містить в собі велику кількість жиру і тому танути буде повільно, як масло. Якщо ж морозиво протягом 10 хвилин вже дало патьоки води, то можна говорити про те, що це несправжнє морозиво.

Читайте також: Банановий коктейль – рецепти з молоком або морозивом

morojenoe

Несправжнє морозиво набагато біліше – це свідчить про присутність рослинних жирів. Повинен бути злегка молочний, вершковий колір.

Ще один маленький нюанс – можна розтерти два види розталого морозива на пальцях. Так ви відчуєте, що одне більш жирне, а друге більш водянисте.

«Одного разу я купив найдешевше морозиво і прочитав його склад, а після купив косметичний засіб, – говорить Андрій Бабаєв. – Це був крем для ніг. І як не дивно, склад був схожий. Як в кремі для ніг міститься пальмова і кокосова олія, так і в складі поганого морозива містяться ці масла. Якщо на упаковці морозива написано пальмова, кокосова олія, то нам і нашим дітям краще цей продукт не вживати ».Старик Хоттабыч и пионеры едят эскимо

Ескімо – натуральне морозиво, але є нюанси, на які варто звертати увагу. Глазур дає не тільки смаковий ефект, але і блокує доступ повітря до морозива і продовжує йому термін придатності. Потрібно звернути увагу на те, як тане глазур. Якщо вона тане рівномірно з начинкою – значить, морозиво і глазур якісні. У цій глазурі міститися натуральні жири: чи не рослинні, а тваринні.

Заморожені соки, які ми приготували самі – це заморожені соки, а то, що ми купуємо в магазині, може бути періодичною таблицею Менделєєва. Ми повинні звернути увагу на упаковку – якщо там величезна кількість Е-добавок, води, цукрових сиропів, глюкози, то це штучно створений продукт. Барвники, консерванти та загусники повинні вас серйозно насторожити. Оцініть зовнішній вигляд замороженого соку – яскравих кислотних кольорів мало в природі. Якщо ласощі занадто яскраві, то зроблені з концентрату або з відновленого порошку, плюс доданий фарбник, ароматизатори, цукор.