Правильний вибір морозива – щоб було смачно та корисно!

Все буде добре

Морозиво – найулюбленіші літні ласощі. Але погодьтеся, що нині морозиво не таке смачне, яким було раніше. Експерт шоу «Все буде добре» Андрій Бабаєв розповів, як правильно вибрати морозиво в магазині.

Читайте також: Італійське морозиво – рецептІталійське морозиво – рецепт від Ектора Хіменес-Браво

«Раніше все морозиво робилося за ДСТУ, – каже Андрій Бабаєв. – За старими документами, в нього входило лише натуральна сировина: молоко, масло, вершки, цукор і натуральні джеми. Це було справжнє смачне морозиво, до якого ми звикли. Але в 90-і роки наплив імпортних продуктів на наші ринки вибив з колії виробників колишнього морозива – воно стало неконкурентне. Імпортне морозиво було гарне, яскраво упаковане і дешеве. Ціна падала через те, що морозиво було зроблене за спеціальними сучасними технологіями, де тваринний жир замінили рослинним. У ньому використовувалися штучні ароматизатори. У підсумку наші виробники перейняли ці технології і стали випускати, по суті, таке саме морозиво. Якщо раніше морозиво можна було перерахувати по пальцях, то зараз його більше 300 видів».

Собака-ест-мороженое

Найголовніше – варто звернути увагу на упаковку і прочитати склад. У ньому повинні бути: вершки, масло, але ні в якому разі не рослинний жир. Морозиво з додаванням рослинного жиру вважається з комбінованим складом.

Ще варто звернути увагу на документ, за яким морозиво вироблено. На упаковці має бути написано ДСТУ або ТУ. ДСТУ – це документ затверджений державою, а ТУ – це документ, розроблений самим підприємством, в ньому вже можуть ховатися всякі підводні камені. Тому краще вибирати ДСТУ.

Якщо ви купили морозиво, принесли його додому і хочете переконатися: добре воно чи ні, то найголовніший метод перевірки – це танення морозива. Нормальне морозиво повинне танути при кімнатній температурі протягом 15-20 хвилин. Таке морозиво містить в собі велику кількість жиру і тому танути буде повільно, як масло. Якщо ж морозиво протягом 10 хвилин вже дало патьоки води, то можна говорити про те, що це несправжнє морозиво.

Читайте також: Банановий коктейль – рецепти з молоком або морозивом

morojenoe

Несправжнє морозиво набагато біліше – це свідчить про присутність рослинних жирів. Повинен бути злегка молочний, вершковий колір.

Ще один маленький нюанс – можна розтерти два види розталого морозива на пальцях. Так ви відчуєте, що одне більш жирне, а друге більш водянисте.

«Одного разу я купив найдешевше морозиво і прочитав його склад, а після купив косметичний засіб, – говорить Андрій Бабаєв. – Це був крем для ніг. І як не дивно, склад був схожий. Як в кремі для ніг міститься пальмова і кокосова олія, так і в складі поганого морозива містяться ці масла. Якщо на упаковці морозива написано пальмова, кокосова олія, то нам і нашим дітям краще цей продукт не вживати ».Старик Хоттабыч и пионеры едят эскимо

Ескімо – натуральне морозиво, але є нюанси, на які варто звертати увагу. Глазур дає не тільки смаковий ефект, але і блокує доступ повітря до морозива і продовжує йому термін придатності. Потрібно звернути увагу на те, як тане глазур. Якщо вона тане рівномірно з начинкою – значить, морозиво і глазур якісні. У цій глазурі міститися натуральні жири: чи не рослинні, а тваринні.

Заморожені соки, які ми приготували самі – це заморожені соки, а то, що ми купуємо в магазині, може бути періодичною таблицею Менделєєва. Ми повинні звернути увагу на упаковку – якщо там величезна кількість Е-добавок, води, цукрових сиропів, глюкози, то це штучно створений продукт. Барвники, консерванти та загусники повинні вас серйозно насторожити. Оцініть зовнішній вигляд замороженого соку – яскравих кислотних кольорів мало в природі. Якщо ласощі занадто яскраві, то зроблені з концентрату або з відновленого порошку, плюс доданий фарбник, ароматизатори, цукор.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля