Вино і варення з півоній: рецепт Євгена Клопотенка

Все буде добре

Виявляється, існує варення і вино з півоній. Кінець травня і початок червня – саме час приготувати ці кулінарні шедеври. А рецептами поділиться кулінарний експерт Женя Клопотенко.

vlcsnap-2017-05-25-20h49m25s210

Для готування, як і в медичних цілях, використовують два види піонів, найбільш поширених на садових ділянках. Це півонія лікарська, або звичайна, і півонія відхилена, абоВино і варення з півоній: рецепт Євгена Клопотенко Мар’їн корінь. Як правило, для яскравого кольору і аромату використовуються квіти рожевого і бордового відтінків, але біла півонія також годиться!

Не можна використовувати червоні квіти – там містяться неїстівні речовини.

Читайте також: Рецепти консервації з ревеню: компот та ікра

Варення з пелюсток півоній

vlcsnap-2017-05-25-20h51m06s218

Пелюстки півонії (рожевого і бордового кольору) – 300 г (8-10 півоній);

Вода – 0,5 л;

Цукор – 500 г;

Лимон – ½ шт.(сік і цедра);

Чай каркаде – 2 ст. л.;

Кардамон – 1 ч. л.;

Бадьян – 1 зірочка

1. У сотейник насипати цукор, додати пелюстки півоній.

2. Додати чай каркаде, а також подрібнені спеції: бадьян і кардамон.

3. Повільно помішуючи, довести варення до кипіння і варити на маленькому вогні близько 20 хвилин.

4. Додати лимонний сік і цедру,

Секрет: консистенцію варення можна перевірити на цукрі: якщо крапля сиропу не вбирається в цукор, а тримає форму, то варення готове.

5. Гаряче варення залити в простерилізовані банки.

Читайте також: Страва з кульбаб: готуємо каперси та скандинавський салат

Вино з півоній

vlcsnap-2017-05-25-20h50m42s210

Півонії – 10 шт.;

Цукор – 200 г;

Вода – 1 л;

Чай каркаде – 2-3 ст. л.;

Лимонна кислота – 1 ч. л.

1. Пелюстки півоній змішати з цукром.

2. Додати лимонну кислоту.

3. Залити водою. Додати чай каркаде.

4. Натягнути на банку гумову рукавичку.

5. Залишити на 1-1,5 місяці.

6. Після бродіння рідину процідити.

7. Перелити в темну пляшку.

8. Настоювати ще три місяці.