Рецепт оригінального і смачного десерту від Валерія Созановського

Все буде добре

Як приготувати оригінальний десерт «Love is …» –  авторську розробку ресторатора Валерія Созановського? Кондитер розповів рецепт сам! Читайте покроковий майстер-клас!

vlcsnap-2017-06-01-13h59m47s216

Мигдалевий дакуаз

  • Білок – 285 г;
  • Цукор – 71 г;
  • Мигдальний борошно – 100 г;
  • Борошно волоського горіха – 120 г;
  • Борошно – 35 г;
  • Цукрова пудра – 178 г

vlcsnap-2017-06-02-15h29m42s145

Приготування:

  1. Змішати всі сухі інгредієнти, крім цукру.
  2. В окремій ємності збити цукор з білками в меренгою.
  3. З’єднати меренгу з сумішшю сухих інгредієнтів.
  4. Отриману суміш відправити на деко.
  5. Випікаємо 10 хвилин за 180 градусів.

Читайте також: Десерт з малини, гречки та кунжуту: рецепт «Малинового ноктюрна»!

Полуничний конфі

  • Полуниця – 260 г;
  • Глюкозний сироп – 46 г;
  • Цукор – 46 г;
  • Пектин – 2,5 г;
  • Фреш лимона – 9 г

vlcsnap-2017-06-02-15h22m16s62

Приготування:

  1. З’єднати в сотейнику полуницю, глюкозний сироп. Підігріти до 40⁰ С.
  2. З’єднати цукор з пектином, додати потроху в пюре. Довести суміш до кипіння.
  3. Зняти з вогню і додайте фреш лимона.
  4. Розлити полуничний конфі по формах і відправити в морозилку на 3 години.

Читайте також: Еклери в домашніх умовах – рецепт покроково від Наталії Левензон

Мус ванільний

  • Шоколад білий – 350 г;
  • Вершки – 350 г;
  • Молоко – 175 г;
  • Желатинова маса – 28 г;
  • Ваніль – 5 г

vlcsnap-2017-06-02-15h30m49s70

Приготування:

  1. У молоко додати ваніль, закип’ятити.
  2. Додати желатинову масу.
  3. З’єднуємо отриману суміш з шоколадом, попередньо розтопленим на водяній бані.
  4. Остудити суміш до 35⁰ З
  5. Вершки збити.
  6. Шоколадно-желейну масу зі збитими вершками перемішати.

Читайте також: Цукерки брігадейро – рецепт бразильських ласощів

Глясаж

  • Вода – 75 г;
  • Цукор – 150 г;
  • Глюкозний сироп – 150 г;
  • Згущене молоко – 100 г;
  • Желатинова маса – 73 г (10 г желатин + 63 г вода);
  • молочний шоколад – 300 г

vlcsnap-2017-06-01-13h58m58s4

Приготування:

  1. Довести до кипіння воду разом цукром і глюкозним сиропом.
  2. В окремій ємності вмішати згущене молоко, желатинову масу і шоколад.
  3. З’єднати дві суміші і акуратно, на низькій швидкості перебити блендером.

Читайте також: Шоколадний торт – простий рецепт від Катерини Великої

Послідовність збору

  1. У формочку для десерту залити мус, покласти полуничний конфі і зверху мигдальний дакуаз.
  2. Поставити десерт в морозильник до повного застигання.
  3. Заморожений десерт витягти з форми, поставити на решітку і покрити глазур’ю.
ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля