Рецепт аджики: 3 варіанти від Мікаеля Арояна

Все буде добре

Кулінар Мікаель Ароян приніс до студії «Все буде добре» рецепт аджики – і не один, а цілих три! Нумо готувати!

vlcsnap-2017-06-06-11h12m44s223

Горіхова аджика від Мікаеля Арояна

  • Червоний гострий перець – 200 г;
  • Болгарський перець – 500 г);
  • Часник – 300 г;
  • Хмелі-сунелі – 50 г;
  • Кінза – 50 г;
  • Сіль – 80 г;
  • Рослинна олія – ​​50 г;
  • Волоські горіхи – 200 г

Приготування:

  1. Болгарський і гострий перець очистити від плодоніжок і зерен.
  2. Болгарський перець пропустити з часником через м’ясорубку.
  3. Пропустити через м’ясорубку червоний гіркий перець.
  4. Додати хмелі-сунелі в масу – пропустити ще раз всю масу через м’ясорубку.
  5. Додати сіль, рослинну олію, подрібнені горіхи і зелень. Добре перемішати.
  6. Зберігати в скляних баночках в холодильнику.

Читайте також: Горіховий маринад для шашлику з курки від Миколи Тищенка

Зелена аджика

  • Зелений гострий перець – 5 шт .;
  • Болгарський перець – 5 шт .;
  • Часник – 2 голівки;
  • Зелень кінзи – 100 г;
  • Зелень петрушки – 100 г;
  • М’ята – 50 г;
  • Зелень тархуна – 50 г;
  • Оцет – 4 ст. л.;
  • Олія соняшникова – 0,5 скл.;
  • Орегано, майоран, коріандр, кріп – по 1 ст. л.;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Цукор – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Болгарський і гострий перець очистити, прибрати насіння.
  2. Почистити часник і промити зелень (кінзу, петрушку, тархун).
  3. Перець, часник і зелень – перемолоти.
  4. Додати до перемеленої масі прянощі для аджики (орегано, майоран, коріандр, кріп), сіль, соняшникова олія і оцет. Перемішати до однорідності.
  5. Розкласти аджику в банки і зберігати в холодильнику.

Читайте також: Пісний шашлик з нуту – рецепт Мікаеля Арояна

Суха аджика

  1. Гострий червоний перець – 600 г;
  2. Сухий коріандр – 4 ст. л.;
  3. Гуньба сінна – 1 ст. л.;
  4. Часник – 7 зуб.;
  5. Хмелі-сунелі – 2 ст. л.;
  6. Насіння кропу – 0,5 ч. л.;
  7. Сіль, цукор – до смаку

Приготування:

  1. Коріандр, насіння кропу підсушити на сковороді.
  2. Перець, часник подрібнити, додати спеції.
  3. Масу викласти на сковороду, постійно помішуючи, додати хмелі-сунелі.
  4. Після охолодження маси – додати сіль. Перемішати.

Читайте також: Печінка на мангалі – рецепт Мікаеля Арояна

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля