Варення з м’яти від Євгена Клопотенка

Все буде добре

Варення з м’яти ніяк не виходить? Кулінарний експерт Євген Клопотенко розповів про найпоширеніші помилки під час приготування м’ятного варення! Тепер ви зможете зробити чудові заготовки на зиму!

Складові:

  • М’ята – 400 г;
  • Цукор – 400 г;
  • Вода – 200 мл;
  • Суміш для приготування варення (або агар-агар) – 20 г;
  • Петрушка – 200 г;
  • Шпинат – 200 г;
  • Лимон – 1 шт.

Читайте також: Вино і варення з півоній – рецепт Євгена Клопотенка

Приготування:

  1. М’яту нарізати, присипати цукром, додати воду і залишити на 3 години.
  2. Віджати рідину з м’ятною сумішшю.
  3. Додати в рідину суміш для варення або агар-агар, і варити 5-7 хвилин.
  4. Для зеленого варення – подрібнити петрушку і шпинат, додати воду, віджати через марлю. Нагріти до 80° С рідину з петрушки і м’яти. Процідити через вафельний рушник, додати отриманий хлорофілл у варення.
  5. Щоб зробити заготовку на зиму – додати у варення сік 1 лимона і проварити 30 хвилин. Розлити по стерилізованим банкам, закатати.

Смачного!

Читайте також: Рецепти консервації з ревеню – компот та ікра