Як фотографувати їжу, щоб виходило гарно?

Все буде добре

Можна просто приготувати смачний десерт і навіть прикрасити його, порадувавши цим сім’ю і гостей. Чому б не похвалитися своїм кулінарним талантом на весь інтернет? Але оскільки відвідувачі вашої сторінки не відчують смаку і запаху, вам потрібно переконати їх, що ваша страва дійсно чудова, тільки візуальними засобами! Фудблогер Леонід Мартинчик поділився секретами, як правильно фотографувати їжу.

Секрет 1 – вибрати центр композиції

У будь-якої композиції має бути центр. Композиція не обов’язково повинна бути симетричною, але якщо центр зміщений, це має бути очевидно, щоб не виглядало недбало. Скористайтеся цим правилом, коли викладаєте блюдо на тарілки для гарної подачі. Ще більш справедливо це для прикраси.

vlcsnap-2017-03-17-17h22m44s75

Якщо ви готуєте десерт і прикрашаєте його квітами, як у нас в сюжеті, оберіть найбільшу квітку і зробіть центром її.

Читайте, як приготувати справжній львівський сирник.

Секрет 2 – поєднувати в композиції світлі і темні кольори

Це стосується не тільки елементів декору на самій страві, а й того, на чому ми її сервіруємо. Одним з правил, як красиво фотографувати їжу, є те, що все має перегукуватися і врівноважувати одне одного.

vlcsnap-2017-03-17-18h11m58s182

Подумки розкладіть ваше блюдо на кольори і підберіть декор відповідних відтінків: рушники, серветки, столові прилади з кольоровими ручками. Для фото ви можете розкласти навколо тарілки такі самі елементи декору.

Секрет 3 – фотографуйте у світлому місці на хорошому фоні

vlcsnap-2017-03-16-13h35m35s5

Це можуть бути зістарені дощечки, імітація старої штукатурки, текстурний папір. Важливо використовувати цікаві фактури і кольори.

Секрет 5 – використовуйте одноколірний посуд – чорний або білий

Для красивих фотографій їжі використовуйте чисто білі або чисто чорні тарілки. Посуд іншого кольору або з візерунком відволікає від найважливішого – вашої страви!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відмити келихи до блиску

Секрет 6 – ракурс

vlcsnap-2017-03-17-17h34m50s143

Багато хто, задаючись питанням, як правильно фотографувати їжу, вважають, що кращий кут для зйомки – 45°, мовляв тоді добре видно і верх, наприклад, торта, і борти. Але більш ефектно і професійно виглядають фото, зроблені чітко зверху.

vlcsnap-2017-03-17-17h35m20s185

Страва має бути в центрі кадру. Гармонійно виглядає, коли лінії дощечок, на яких ми викладаємо нашу композицію, знаходяться паралельно краю фотографії.

Завдяки порадам талановитого Льоні, ви тепер знаєте, як фотографувати їжу гарно! Гайда творити кулінарні шедеври і дивувати ними всіх! Все буде добре!

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля