Справжній львівський сирник: рецепт Леоніда Мартинчика

Все буде добре

У продовження рубрики з рецептами десертів від відомих українських фудблогерів, Надя запросила в гості Леоніда Мартинчика, який розповів, як приготувати справжній львівський сирник і ефектно його прикрасити живими квітами.

Попередній рецепт рубрики: Пряникове ліплення: як зробити шедевральний десерт з пряників

vlcsnap-2017-03-17-16h53m54s187

Інгредієнти для сирника:

  • Пісочне печиво – 200 г;
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сир кисломолочний – 700 г;
  • Яйця – 5 шт.;
  • Цукор – 150 г;
  • Живі квіти (для декору)

Як приготувати львівський сирник:

  1. 200 грамів пісочного печива подрібніть і додайте 100 грамів розтопленого масла.
  2. Висиптена дно форми з пергаментом, щільно притисніть. Поставте на півгодини у холодильник.
  3. Сир протріть через сито.
  4. Яйця і цукор міксером збийте до білого
  5. Змішайте з сиром і вилийте в форму.
  6. Випікати на 180° C 1 годину.

Читайте також: Триколірний сирник від Сергія Калініна

Інгредієнти для глазурі:

  • Яблучний сік – 100 мл;
  • Крохмаль – 12 г;
  • Цукор – 60 г;
  • Фруктове або ягідне пюре – 35 г;
  • Желатин – 12 г;
  • Вода – 55 мл;
  • Патока – 125 мл

Як приготувати фруктову глазур:

  1. У сотейнику змішайте сік і пюре, нагрійте.
  2. Додайте крохмаль, постійно помішуючи.
  3. Додайте цукор в пюре, варіть до загустіння.
  4. Додайте розпущений желатин і патоку, розмішайте.
  5. Перелийте все в занурюваний блендер і збийте до однорідності на маленькій швидкості, щоб не було бульбашок повітря.
  6. Готової глазур’ю залийте поверхню торта.
  7. Поставте у холодильник до застигання глазурі, а потім прикрасьте десерт квітами, встромивши їх прямо у сирник.

Врахуйте, що не можна для прикраси використовувати нарциси, проліски, гортензію, бузину, антуріум, кали і цикламени – вони отруйні!

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля