Як замаринувати оселедець: 3 оригінальних методи від Костянтина Грубича

Все буде добре

Читайте, як замаринувати оселедець в домашніх умовах! Експерт з якості продуктів Костянтин Грубич поділився трьома рецептами маринованої і солоного оселедця, які можна зробити самостійно і швидко.

vlcsnap-2017-06-08-21h14m04s202

Рецепт маринаду для оселедця, щоб надати копчений смак

  • Оселедець (розморожений) – 1 кг (3 шт.);
  • Сіль – 3 ст. л.;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Апельсинова цедра – 2 ст. л.;
  • Перець духмяний горошком – 0,5 ч. л.;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Заварений чорний чай – 2 скл.

Приготування:

  1. Рибу розморозити, випатрати. Голову видалити.
  2. Заварити міцний чорний чай. Додати до чаю спеції, довести до кипіння.
  3. Остудити до кімнатної температури, додати цедру апельсина.
  4. Рибу укласти в неглибокий лоток, залити маринадом. Залишити на добу.

Читайте також: Як обирати безпечну солону рибу?

Сухий посол, для любителів пряного оселедця

  • Оселедець (розморожений) – 1 кг (3 шт.)
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Духмяний перець – 0,5 ч. л.;
  • Гірчиця в зернах – 0,5 ч. л.;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Часник – 2 зуб.;

Приготування:

  1. Оселедець розморозити, відрізати голову. Розрізати вздовж спини, дістати нутрощі.
  2. Готуємо сухий маринад: змішати сіль, цукор, запашний перець, гірчицю в зернах. Лавровий лист поламати, додати до спецій.
  3. Рибку розкласти шкірою до низу. Посипати сумішшю спецій. Часник подрібнити і укласти на рибу.
  4. Рибку скласти і загорнути в харчову плівку.
  5. Поставити у холодильник на добу.

Читайте також: Вишуканий Магура тартар з річкового коропа – рецепт Йошихиро Фудзівара

Як замаринувати оселедець за 2 години!

  • Оселедець (розморожений) – 1 кг (3 шт.);
  • Перець духмяний горошком – 4 шт .;
  • Сіль – 3 ст. л .;
  • Цукор – 2 ст. л .;
  • Яблучний сік – ½ скл.;
  • Купаж оливкової та соняшникової олії – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Рибу розморозити, видалити голову і нутрощі. Зняти шкіру. Порізати на шматочки.
  2. Яблучний сік підігріти, додати спеції, перемішати.
  3. Рибу залити маринадом, залишити на 2 години.

Читайте також: Судак під соусом песто – рецепт Артема Радучича

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля