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
(Русский) 3 рецепта необычного клубничного варенья от Жени Клопотенко | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

3 оригінальні рецепти незвичайного полуничного варення від Жені Клопотенко

Все буде добре

 У сезон полуниці кулінар Женя Клопотенко кидає виклик класичному полуничному варенню. Він упевнений, що його можна законсервувати по-новому і набагато смачніше! Читайте три оригінальних рецепта полуничного варення – у нашому матеріалі.

Знімок екрана 2017-06-13 13

Полуничне варення з базиліком

  • Полуниця – 500 г
  • Цукор – 300 г
  • Базилік – 12 листочків
  • Рожевий лікер (або наливка) – 50 мл

Для початку, вам потрібна велика сковорода з високими краями! Якщо у вас такої немає, ви можете взяти високу широку каструлю з товстим дном.

Отже,

  1. Висипаємо полуницю і цукор в сковороду, ставимо на великий вогонь
  2. Додаємо рожевий лікер або наливку. Секрет: Смажити варення потрібно на великому вогні, тоді ягоди не встигнуть пустити багато соку, цукор почне швидко танути і ягоди будуть карамелізуватися і залишаться цілими.
  3. Як тільки суміш закипить і почне пінитися, знімаємо піну,
  4. Коли піна перестане утворюватися і цукор став червоним, додаємо цілі листочки базиліка. З цього моменту варимо 5-7 хвилин
  5. Розливаємо у стерилізовані банки, закочуємо

Полуничне варення з ялівцевими шишками:

  • Полуниця – 500 г;
  • Цукор – 300 г;
  • Лимонний сік – 2 ст. л;
  • Ялівцеві шишки – 5 шт
  1. В окремий вогнетривкий посуд покласти ягоди, ялівцеві шишки, додати лимонний сік
  2. Цукор висипати в окремий вогнетривкий посуд
  3. Поставити у духовку з температурою 175 градусів на 30 хвилин.
  4. Дістати з духовки ягоди і цукор, який розплавився (у процесі теплової обробки цукор перетворюється на сироп карамельного кольору і додає варенню карамельний смак)
  5. З’єднати ягоди і цукор
  6. Поставити варення в духовку ще на 5-7 хвилин.
  7. Викласти у стерилізовані банки, закатати.

Знімок екрана 2017-06-13 13.13

Для полуничного варення з перцем і шоколадом

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Гіркий шоколад – 100 г
  • Перець чилі – 1 шт
  1. Полуницю почистити, вимити, просушити.
  2. Перець чилі очистити від насіння, нарізати дрібними кубиками
  3. Засипати перець 1 ст. л. цукру на 2-3 години.
  4. Засипати полуницю цукром, залишити на 2-3 години.
  5. Довести ягоди до кипіння, варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, до середньої густини (15-20 хвилин)
  6. Додати у проварені ягоди перець чилі, довести до кипіння.
  7. Покласти шматочки шоколаду, розмішати
  8. Готовий конфітюр розлити у стерилізовані банки, закатати. Зберігати у холодильнику

Для тих, хто не любить дуже гостре, перцю можна додати вдвічі менше. Так варення матиме ледве вловимий гострий присмак.