3 оригінальні рецепти незвичайного полуничного варення від Жені Клопотенко

Все буде добре

 У сезон полуниці кулінар Женя Клопотенко кидає виклик класичному полуничному варенню. Він упевнений, що його можна законсервувати по-новому і набагато смачніше! Читайте три оригінальних рецепта полуничного варення – у нашому матеріалі.

Знімок екрана 2017-06-13 13

Полуничне варення з базиліком

  • Полуниця – 500 г
  • Цукор – 300 г
  • Базилік – 12 листочків
  • Рожевий лікер (або наливка) – 50 мл

Для початку, вам потрібна велика сковорода з високими краями! Якщо у вас такої немає, ви можете взяти високу широку каструлю з товстим дном.

Отже,

  1. Висипаємо полуницю і цукор в сковороду, ставимо на великий вогонь
  2. Додаємо рожевий лікер або наливку. Секрет: Смажити варення потрібно на великому вогні, тоді ягоди не встигнуть пустити багато соку, цукор почне швидко танути і ягоди будуть карамелізуватися і залишаться цілими.
  3. Як тільки суміш закипить і почне пінитися, знімаємо піну,
  4. Коли піна перестане утворюватися і цукор став червоним, додаємо цілі листочки базиліка. З цього моменту варимо 5-7 хвилин
  5. Розливаємо у стерилізовані банки, закочуємо

Полуничне варення з ялівцевими шишками:

  • Полуниця – 500 г;
  • Цукор – 300 г;
  • Лимонний сік – 2 ст. л;
  • Ялівцеві шишки – 5 шт
  1. В окремий вогнетривкий посуд покласти ягоди, ялівцеві шишки, додати лимонний сік
  2. Цукор висипати в окремий вогнетривкий посуд
  3. Поставити у духовку з температурою 175 градусів на 30 хвилин.
  4. Дістати з духовки ягоди і цукор, який розплавився (у процесі теплової обробки цукор перетворюється на сироп карамельного кольору і додає варенню карамельний смак)
  5. З’єднати ягоди і цукор
  6. Поставити варення в духовку ще на 5-7 хвилин.
  7. Викласти у стерилізовані банки, закатати.

Знімок екрана 2017-06-13 13.13

Для полуничного варення з перцем і шоколадом

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Гіркий шоколад – 100 г
  • Перець чилі – 1 шт
  1. Полуницю почистити, вимити, просушити.
  2. Перець чилі очистити від насіння, нарізати дрібними кубиками
  3. Засипати перець 1 ст. л. цукру на 2-3 години.
  4. Засипати полуницю цукром, залишити на 2-3 години.
  5. Довести ягоди до кипіння, варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, до середньої густини (15-20 хвилин)
  6. Додати у проварені ягоди перець чилі, довести до кипіння.
  7. Покласти шматочки шоколаду, розмішати
  8. Готовий конфітюр розлити у стерилізовані банки, закатати. Зберігати у холодильнику

Для тих, хто не любить дуже гостре, перцю можна додати вдвічі менше. Так варення матиме ледве вловимий гострий присмак.