Салат «Табуле» з кус-кусом і льоном: рецепт від Тетяни Литвинової

Все буде добре

Хочете побалувати себе східними делікатесами? Як щодо вишуканого салату «Табуле»? Кулінарний експерт Тетяна Литвинова розкрила секрет приготування салату. Скоріше читайте – рецепт перед вами!thumb-840x440Табуле – улюблена страва акторки Шерон Стоун. Вона постійно стежить за своєю фігурою і здоров’ям. Знаменитість запевняє, що саме цей корисний і дієтичний салат допомагає їй залишатися в прекрасній формі та не відчувати голод протягом всього знімального дня. А ще табуле – фірмова зірки футболу Зінедіна Зідана. До речі, шанувальників цієї страви безліч по всьому світу, як і видів табуле. Наприклад, в Лівані його готують з булгуром, в Тунісі та Марокко – з кус-куса. Саме крупа вирішує всі проблеми літніх салатів, які не вгамовують відчуття голоду, швидко течуть і псуються. А секрет ховається в унікальній заправці, яка дає можливість звичайним травам відкрити незвичайні смаки.

Складові:

Кус-кус або булгур – 100 г

Помідори – 4 шт.

Огірки – 2 шт.

Петрушка порізана – 3-4 склянки

М’ята свіжа – 1 столова ложка

Шпинат – пучок

Базилік – пучок

Пір’я молодого цибулі

Часник – 3 зубчики

Насіння льону – 5 чайних ложок

Оливкова олія – ​​8 столових ложок

Сік лимонний – 8 столових ложок

Сіль морська – за смаком

Кус-кус варений – 100 г

Перець чилі або кайенський – за смаком

Зерна гірчиці – 50 г

Лаваш або листя салату для презентації

Приготування:

Кус-кус проварити. Необхідно залити його такою кількістю кип’яченої води, як і кількість крупи, накрити кришкою і залишити на 30 хвилин, поки вся вода не вбереться. Тобто на 100 г кус-кусу потрібно 100 мл води. А ще краще крупу заливати будь-яким нежирним киплячим бульйоном – тоді вона буде неймовірно ароматною і смачною. Кус-кус можна замінити кукурудзяною крупою дрібного помелу.

Нарізаємо зелень і овочі дрібними кубиками. Це головна особливість східної кухні – дрібно нарізані інгредієнти. Саме такий табуле – з дрібно порізаними інгредієнтами, яскравий і ароматний – вважається ідеальним. Тут можна сміливо експериментувати – використовувати улюблену зелень і спеції. Як кажуть в Лівані, мистецтво приготування табуле – в умінні його приправити, а секрет – в правильній нарізці трав. Не пом’яти, не подрібнити в кухонному комбайні, а саме порізати гострим ножем або навіть краще настригти.

Тепер потрібно заправити салат. Окремо змішуємо оливкову олію і лимонний сік, солимо і збиваємо. Можна ще додати зерна гірчиці, щоб смак салату був пікантним. Одержаний соус додаємо в салат і гарненько перемішуємо. Цей салат чудово зберігається в холодильнику – не тече, швидко не псується, так як кус-кус вбирає всю вологу з овочів. І подається теж холодним, тому його потрібно на кілька хвилин поставити в холодильник, щоб він охолов.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля