PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як вибрати вино в магазині: 3 корисних лайфхаки

Все буде добре

 

Губитесь при вигляді різноманіття вин на стелажах? Хочете смачний але, водночас, якісний продукт? Експерт з вин Андрій Бабаєв знає, як вам допомогти! Спеціально для вас поради для вибору хорошого вина в магазині та 3 експрес-тести на визначення якості напою!

Отже, перше, що вам потрібно знати – це зони ризику для зберігання вина в магазині. Такими є зона біля вхідних дверей, а також біля вікна. Перепади температур, які спостерігаються в цих місцях, негативно впливають на продукт. Адже вино дуже чутливе до різких змін температури.

Також вибирати потрібно вино, на етикетці якого зазначено назву сорту винограду, з якого воно виготовлене. Якщо це купажовані вино, віддайте перевагу тому напою, на якому теж вказані сорти винограду. Чим більше конкретної інформації – тим більше гарантій високої якості продукту.

ЦЕ ЦІКАВО: найякіснішим напоєм винороби вважають сухе вино. У напівсолодкі, солодкі і міцні вина можна додати солодкий виноградний сік або буряковий цукор. А сухе вино – це продукт природного бродіння виноградного соку. Для його виготовлення використовується якісніший виноград, його не можна виготовити з концентрату.

613113536

  1. Тест піною

Наповніть порожню пляшку вином на 1/2. Закрийте і збовтайте. Якщо піна швидко спаде, то перед нами хороше, якісне вино. Якщо піна довго тримається на поверхні – вино сумнівної якості.

  1. Тест содою

У широкий келих з вином додаємо половину чайної ложки соди. Тест виявляє вино, заражене гнильними бактеріями. Причинами їх появи є порушення санітарних норм, хворий сірою гниллю виноград, домішки сіркової кислоти або хлорного вапна, що потрапили з обладнання при порушенні технологічних процесів. Бактерії додають вину неприємний посмак і запах мишачого посліду, який слабо проявляється без соди, але яскраво виявляється з її допомогою. Натуральне вино буде лише трохи пахнути содою.

  1. Тест гліцерином

У широкий келих з вином ложкою вливаємо 1 чайну ложку гліцерину (пропорція: 5/1). Тест виявляє присутність у вині штучних барвників – анілінових, нафталінових. Якщо межа розділу фаз вина і гліцерину чітка, то можна говорити про те, що вино натуральне. Штучні фарбники забарвлять гліцерин, і чіткої межі між фазами вина і гліцерину не вийде.