Що приготувати на вечерю: топ 5 страв

Все буде добре

Щовечора будь-яка господиня задається питанням : Що ж сьогодні  приготувати на вечерю? Ми підготували топ-5 ідей смачних страв, які точно сподобаються Вашим коханим.

1.Свинячі стейки з яблуками

0633ea1d2ad04fae164b9b5f633fabbd

Для приготування цієї страви краще обрати міцні і  кисло-солодкі яблука. Свинячий стейк з фруктами не тільки буде ситною і смачною, але й оригінальною вечерею для ваших близьких.

Інгредієнти:

  • свинина (стейки) – 4 шт.
  • великі яблука – 2 шт.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • рослинне масло – 2 ст.л.
  • біле вино – 50 мл
  • мелений імбир на кінчику ножа
  • цукор – 1 ст.л.
  • сіль, перець за смаком

Як приготувати свинячі стейки з яблуками?

  1. Чистимо яблука. Очистіть їх від шкірки і серцевини, наріжте тонкими шматочками і збризніть лимонним соком.
  2. Посмажте стейки. Для цього спершу м’ясо потрібно посолити і поперчити, потім обсмажити на олії до золотистого кольору.
  3. Готуємо соус. Очищені яблука, яблука, імбир, цукор, біле вино поміщаємо до сотейника і тушкуємо на невеликому вогні 5 хвилин.
  4. Подаємо стейки з яблучним соусом та улюбленим гарниром.

2. Чахохбілі з курки

чахохбили

Чахохбілі – національне грузинське блюдо, різновид м’ясного рагу. Спочатку його готували виключно з фазана, але з часом стали робити з будь-якої домашньої птиці. Подавати чахохбілі можна з гарніром на свій смак.

Інгредієнти:

  • курка -1/2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • помідори – 3 шт.
  • часник – 5 зубчиків
  • прянощі – 1/2 ст.л.
  • волоські горіхи – 10 шт.
  • зерна граната – 5 г
  • зелень кінзи – 2 ст.л.
  • цукор – 1 ст.л.
  • сіль, перець за смаком

Як приготувати чахохбілі з курки?

  1. Курку розділити на шматочки середнього розміру і обсмажити на сковорідці без додавання масла.
  2. Цибулю і моркву дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору.
  3. Помідори нарізати теж дрібно, посолити, всипати цукор і злегка їх розім’яти. Перекласти помідори в сотейник, поставити на вогонь і додати обсмажені цибулю і моркву.
  4. Потім додати обсмажену курку, перемішати і протушкувати кілька хвилин.
  5. Додати кінзу і часник. Всипати волоські горіхи і сухі спеції. Чахохбілі перекласти в глибокий посуд і прикрасити зернами граната.

   3. Запечена риба у фользі з цибулею

ryba_zapechennaya_v_folge_s_kartofelem_v_duhovke

Дораду, запечену у фользі з помідорами і цибулею, можна подавати разом з овочевим салатом або картопляним гарніром.

Інгредієнти:

  • дорада – 1 шт. (400 г)
  • червона цибуля – 1 шт.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • помідори – 1-2 шт.
  • лимон – 1/2 шт.
  • оливкова олія, сіль, перець за смаком
  • зелений базилік для прикраси

Як приготувати запечену рибу у фользі з цибулею?

  1. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а томати – тонкими кружечками.
  2. Маринуємо дораду, натираючи її чорним перцем і сіллю. Поміщаємо всередину риби білу частину зеленої цибулі.
  3. З фольги згортаємо конверт. На дно конверта кладемо помідори і цибульні півкільця, потім рибу і накриваємо її пір’ям зеленого лука.
  4. Дораду збризкуємо оливковою олією і лимонним соком, щільно закриваємо конверт.
  5. У гарячу духовку (180 °) ставимо рибу приблизно на 40 хвилин. При подачі прикрашаємо зеленим базиліком.

4. Смажений рис зі свининою

tumblr_inline_nzxbyyKVEa1rlxgoh_540

Економічний та смачний варіант вечері в китайському стилі.

Інгредієнти:

  • свинина – 225 г
  • заморожений зелений горошок – 1/2 склянки
  • варений рис – 400 гр
  • рисовий оцет – 2 ст.л.
  • імбир (тертий) – 1 ч.л.
  • зелена цибуля – 1 пучок
  • морква – 2 шт.
  • рослинне масло – 2 ст.л.
  • яйця – 2 шт.
  • соєвий соус – 2 ст.л. + 1/4 ч.л.
  • рубаний часник – 1 зубчик

Як приготувати смажений рис по-китайськи?

  1. У великій сковороді нагріти 1 столову ложку олії на сильному вогні.
  2. Тим часом, в невеликій мисці, злегка збити яйця з 1/4 чайної ложки соєвого соусу.
  3. Додати яйця в сковороду і перемішати. Готувати без перемішування протягом хвилини, потім скласти в рулет за допомогою кухонного лопатки. Перекласти яйця на робочу поверхню і нарізати шматочками шириною 1 см.
  4. Протягом 30 секунд обсмажуємо часник, імбир і білу частину зеленої цибулі в воке (на крайній випадок, у великій сковороді). Після додаємо свинину і смажимо її, розбиваючи м’ясо дерев’яною ложкою, поки воно не приготується.
  5. Додаємо моркву, горох і раніше приготований рис і перемішуємо.
  6. Після виливаємо 2 столові ложки соєвого соусу, оцет, додаємо приготоване яйце і готуємо, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. Посипаємо рубаним зеленою цибулею і подаємо на стіл

5. Спагеті Болоньєзе від Джеймі Олівера

5b806ab593b6fd27f7a96da48e06252d

Болоньєзе – це м’ясний соус у вигляді рагу створений в Італії, подається з різними видами пасти, традиційно перевага віддається спагетті.

Інгредієнти:

  • яловичий фарш – 500 гр
  • спагетті – 500 гр
  • консервовані помідори – 400 гр
  • в’ялені помідори – 280 гр
  • червоне вино – 200 мл
  • копченого бекону з прошарками жиру – 6 шматочків
  • свіжий розмарин – 2 гілочки
  • часник – 2 зубчики
  • цибуля – 1 шт.
  • оливкова олія – ​​1 ст.л.
  • сир пармезан за смаком

Як приготувати Спагеті Болоньєзе від Джеймі Олівера?

  1. Для початку смажимо бекон холодного копчення з прожилками. У глибоку сковорідку наливаємо 1 столову ложку оливкової олії і обсмажуємо 6 шматочків бекону.
  2. Потім рубаємо листя розмарину на дрібні шматочки і додаємо до бекону. Після додаємо нарізану цибулю і часник. Постійно все перемішуємо приблизно 5 хвилин.
  3. Додаємо фарш. Розбийте будь грудочки дерев’яною ложкою для того, щоб фарш краще перемішався з іншими інгредієнтами.
  4. Виливаємо вино в сковорідку. Якщо Ви готуєте пасту для дітей, то не переживайте. Поки страва готується, все вино випарується. Додаємо консервовані помідори до фаршу, перемішуємо. Помідори роздушіть ложкою.
  5. Викладаємо в’ялені помідори в кухонний комбайн і подрібнюємо їх. Отримане викладіть в сковорідку і гарненько перемішайте.
  6. Накрийте сковороду кришкою і поставте гарячу духовку (180 °) приблизно на 1 годину. Зніміть кришку через 30 хвилин, і якщо рагу виглядає сухим, додайте трохи води.
  7. Поки соус готується, займемося приготуванням спагетті. Можна вибрати будь-який вид макаронів, але найчастіше Болоньєзе подають зі спагеті. Після того, як вони зваряться, додаємо кілька ложок соусу і перемішуємо.
  8. Збризніть оливковим маслом для того, щоб макарони НЕ злиплися. Розкладіть пасту по тарілках, зверху додайте хорошу ложку Болоньєзе. Натріть сир Пармезан прямо на готову страву.
ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля