PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Смачний чизкейк без випікання з 3-ма видами шоколаду!

Все буде добре

Хочете порадувати близьких смачними ласощами, а часу на їх приготування зовсім немає? Вас врятує рецепт чизкейку з трьома видами шоколаду без випікання! А навчить його готувати кулінар Тетяна Литвинова!

Рецепт чизкейку без випікання «Три шоколади» дістався до нас із самого серця Великобританії. Те, що для нас поки що чудасія і новинка, там – один з найулюбленіших десертів. Саме англійці придумали готувати чизкейк, пиріг на основі сиру, без випікання. І нині залюбки смакують ним, коли настає «файв-о-клок» – традиційне англійське чаювання. Насправді чизкейк має багатовікову історію, а його прародичем вважається сирний пиріг, яким полюбляли ласувати ще стародавні греки. Чизкейк у тому вигляді, в якому ми його знаємо і любимо нині, з’явився тільки коли англійці почали замочувати твердий сир в молоці та потім перетирати його в кашку, так утворювався однорідний масний сир. Саме сир Філадельфія з подібною консистенцією нині найчастіше використовують для приготування чизкейку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малиновий чизкейк: дієтичний рецепт без випікання
І ось вам більше не треба турбуватися, аби чізкейк не підгорів і начинка була однорідною, і чекати, щоб він охолов. Всю роботу за вас зробить ваш холодильник, а вам залишиться тільки насолоджуватися весняною свіжістю британського смаколика.

545772940

Що потрібно для приготування:

80 г вершкового масла
150 г пісочного печива
0,5 ч. л меленої кориці
500 мл вершків 35 – 40%  жирності
1 ч. л агар-агару
100 г цукрової пудри

100 г білого шоколаду
100 г молочного шоколаду
100 г гіркого шоколаду 70 – 80%
100 г какао
600 г м’якого вершкового сиру (бажано Філадельфія)
100 г тертого гіркого шоколаду

541267292

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торти без випікання: 7 смачних десертів з ягодами і фруктами

Як будемо готувати:
1. Для початку потрібно подрібнити печиво до стану крихти. Потім розтоплюємо вершкове масло, і разом з корицею додаємо в крихту. Ретельно розмішуємо.
2. Беремо роз’ємну форму. Дно вистилає пергаментним папером. Потім викладаємо туди крихту, рівномірно розподіляємо по дну і ховаємо в холодильник на чверть години.
3. Тепер беремося за другий шар. Спочатку нагріваємо приблизно пів літра вершків. Відливаємо частину з них у стакан. І там розчиняємо пару столових ложок агар-агару. Виливаємо рідину в каструлю і розмішуємо. Знову підігріваємо, не забуваючи при цьому постійно помішувати. Доводимо до кипіння.
4. З’єднуємо вершки з цукровою пудрою, а потім збиваємо в густу піну.
5. Розтоплюємо три види шоколаду по черзі на водяній бані. Сюди ж слід додати третину вершків з агаром і добре перемішати. Потім додаємо третину нашого вершкового сиру. Знову перемішуємо. У цій суміші розчиняємо третину збитих вершків. Обережно перемішуємо.
6. Отриману суміш рівномірно виливаємо на основу з печива. Ховаємо в холодильник на 10 хв.
7. Фінальний шар робимо із залишків вершків з агар-агаром.
8. Після того, як ми залили третій шар, форму потрібно накрити харчовою плівкою і заховати в холодильник на 1 годину. Чим довше чизкейк постоїть в холодильнику, тим для нього краще.
9. Перед подачею на стіл прикрашаємо тертим шоколадом.