Як заморозити ягоди за допомогою одноразового посуду?

Все буде добре
Експерти програми «Все буде добре» розповіли не лише про те, які ж саме дари природи найкраще підійдуть для заморозки влітку, а й розсекретили метод, завдяки якому вони збережуть свої смакові і корисні властивості протягом усього року. Як заморозити ягоди за допомогою одноразової тарілки – дізнайтеся в матеріалі!

Перш за все, слід пам’ятати, що перед заморожуванням ягоди слід перебрати, очистити від хвостиків і промити, але не в проточній воді. Наприклад, для малини чудово підійде розчин, приготований з 1 л води і 1 ст. л. оцту або 1 ст. л. солі. Для вишні ж згодиться склад, що включає в себе 1 л води і 1,5 ст. л. солі. Фрукти необхідно залишити в розчині на 2 години. За цей час дрібні черв’ячки і пил спливуть на поверхню і вишня стане чистою. Для приготування майбутніх десертів краще заморожувати варіант без кісточки.

Читайте також: Малина, перетерта з цукром

морозим ягоды

Щоб уникнути пошкодження, мити ягоди необхідно маленькими порціями. Для цього візьміть пластмасове сито, залийте велику ємність водою і почніть опускати майбутню «заморозку» в рідину. Пополоскав фрукти, дайте їм просохнути на паперовому рушнику. А щоб це сталося в найкоротші терміни, включіть фен, поставте режим «холодне повітря» і акуратно пройдіться ним над ягодами.

До речі, визначити, чи не оброблялася малина хімікатами до заморожування можна за допомогою наступних способів:

1. Опустіть кілька ягід до теплої води і спостерігайте, чи не з’являться жирні плями. Помітили їх? Терміново відправляйте малину у відро для сміття.
2. Якщо при підкиданні ягода розіб’ється або трісне, значить, з нею все в порядку. В іншому випадку, від малини варто відмовитися.

Про несвіжість вишні вкаже її липкість. Що стосується смородини, то при виборі цієї ягоди обов’язково звертайте увагу на наявність білого нальоту. Він свідчить про те, що смородина схильна до грибка, який небезпечний для здоров’я. Для заморожування використовуйте виключно глянцеві ягоди.

Fruit_ice-2

Оптимальною температурою для заморозки вважається -18, -20 ° C. Такі показники дозволять фруктам зберігатися у холодильнику протягом 8-12 місяців.
Пропонуємо вашій увазі унікальний метод, який допоможе зберегти ягоди смачними і корисними протягом усього року.

Візьміть одноразову тарілку, засипте до неї ягоди у один шар і накрийте іншою тарілкою. Повторіть процедуру з усіма ягодами. Потім поставте тарілки один на одну і відправте до холодильника на 3 години. Далі візьміть поліетиленовий пакет, вставте його у пластиковий контейнер, пересипте до нього фрукти і закрийте кришкою. Формочки для льоду також наповніть ягодами. Потім залийте їх кип’яченою або фільтрованою водою.

Читайте також: Як вибрати ідеальні томати для консервації на зиму

Тепер саме час розмістити обидві ємності до морозилки на 1 годину. За 60 хвилин пересипте кубики до глибокої миски, а пакет з ягодами дістаньте з контейнера (у вас повинна вийти сформована «цеглинка»), випустіть з кулька повітря, міцно зав’яжіть його і знову заховайте до морозилки.

Розморозити вміст також не складе труднощів. Для цього слід просто опустити пакет до холодної води і почекати, поки фрукти повністю не відтануть.
Наостанок пам’ятайте: повторно ягоди заморожувати не можна.