Як приготувати Ісфахан: десерт з малини й пелюсток троянд

Все буде добре

Сьогодні ми розкриємо секрет дивовижного французького десерту Ісфахан, створеного з пелюсток царської квітки – троянди. А вчити готувати вас буде кулінар Ліза Глинська!

Авторство цього десерту належить відомому французькому кондитерові П’єру Ерме. Його страви відрізнялися особливою екстравагантністю. Для Парижа це був нонсенс! Тому талановитий кухар поїхав до Японії. Там його прийняли як свого. Тож повернення до столиці Франції було тріумфальним! Ерме заслужено визнали кулінарним генієм.

Головними інгредієнтами цього вишуканого десерту є малина та пелюстки троянд. До вашої уваги пропонуємо макаруни «Ісфахан». А тепер переходимо до процесу приготування.

469001488

Складові

Для тіста:

Мигдальне борошно (просіяне 2 р.) – 200 гр.

Цукрова пудра – 200 гр.

Цукор – 200 гр.

Постарені яєчні білки – 150 гр.

Вода – 65 мл

Червоний барвник

Для крему:

Молоко – 300 мл

Жовтки – 3 шт.

Цукор – 30 гр.

Борошно – 25 гр.

Вершкове масло – 20 гр.

Білий шоколад – 50 гр.

Желатин – 20 гр.

Пелюстки троянд в сиропі – 50 гр. (для десерту потрібні тільки пелюстки)

Для сиропу:

Пелюстки троянд – 300 гр.

Вода – 6 склянок

Цукор – 600 гр.

Для прикрашання:

Пелюстки троянд

Ягоди свіжої малини

 

521473132

Приготування

  1. Просіваємо миндальне борошно з цукровою пудрою кілька разів.
  2. Додаємо половину наших білків.
  3. Окремо змішуємо мінеральну воду й цукор. Отриману суміш доводимо до кипіння.
  4. Збиваємо в піну білки, що залишилися.
  5. До збитих білків додаємо гарячий сироп і збиваємо до щільної маси.
  6. Отриману суміш додаємо до борошна з мінеральною водою. Ретельно перемішуємо.
  7. Збираємо тісто в кулінарний шприц і робимо макаруни.
  8. Залишаємо їх на 50 хв при кімнатній температурі.
  9. Випікаємо в духовці близько 10-15 хвилин. Температура випікання 150 С.
  10. Доводимо молоко до кипіння.
  11. З’єднуємо зі збитими разом з борошном і цукром жовтками.
  12. Заварюємо крем.
  13. Знімаємо з вогню. Потім додаємо вершкове масло, пелюстки троянд в сиропі й набряклий желатин.
  14. Все подрібнюємо блендером.
  15. Охолоджуємо десерт.
  16. З’єднуємо дві частини нашого страви, додаючи всередину свіжу малину.
  17. Прикрашаємо десерт пелюстками троянд.