Зефір з перчинкою: як приготувати вдома

Все буде добре

Ви ще не куштували зефір з перцем? Одна тільки думка про додавання в десерт цього пекельного інгредієнту бентежить вас? Не хвилюйтеся, ми навчимо вас готувати корисні солодощі, рецепт яких винайшла відомий кондитер Олеся Соломіна! А головне, в одній порції міститься всього 108 калорій!

iStock-811458816

Читайте також: Чому не можна їсти багато овочів та фруктів? Міфи про харчування влітку

Інгредієнти:

  • яблучне пюре (без рідини) – 500 г;
  • малина – 300 г;
  • полуниця – 300 г;
  • перець (гострий) – 1 шт.;
  • чебрець – 3-4 шт.;
  • зелений чай з жасмином – 100 г;
  • мед – 3 ст. л.;
  • агар-агар (замочений заздалегідь в склянці води) – 4 ч.л.;
  • яйця – 8 шт.

Спосіб приготування:

  1. Замочити в склянці води агар-агар, заварити зелений чай з жасмином.
  2. Очистити яблука, зробити з них пюре. Подрібнити малину і полуницю, перетерти через сито.
  3. В малиновий сік додати чебрець і дрібно нарізаний гострий перець, в полуничний – заварку зеленого чаю з жасмином.
  4. Додати в ягідні соки агар-агар.
  5. Розділити ягідне пюре на дві частини, змішати кожну з ягідним соком. Прокип’ятити суміш протягом трьох хвилин.
  6. Збити білки, потім додати мед, і знову збити.
  7. Розділити на дві частини і кожну змішати з ягідно-яблучним пюре.
  8. Збити ще раз, суміш збільшиться в три рази.
  9. Розмістити зефір на пергамент за допомогою кулінарного мішка, залишити застигати на 12 годин.

Такі ласощі не страшно і дитині дати! Тільки корисні інгредієнти і мінімум калорій!