Желейні цукерки в домашніх умовах: рецепт Вови Мотричука

Все буде добре

Всі ми любимо «желейки». Але кожен розуміє, що магазинні солодощі – не самий корисний вибір. І все-таки ми купуємо цукерки в кондитерських, бо думаємо, що зробити їх вдома неймовірно складно… Аж ніяк – впорається навіть дитина! Учасник проекту «МастерШеф Діти» Вова Мотричук розповів, як приготувати желейні цукерки в домашніх умовах.

vlcsnap-2017-01-19-16h19m21s221

Складові для желейних цукерок:

  • цукор – 295 г
  • патока – 115 г
  • яблучне пюре – 125 г
  • агар-агар – 4 г
  • лимонна кислота – 5 г
  • желатинова маса (1: 6) – 5 ч. л.

Як приготувати желейні цукерки

  1. Шматочки яблук відварити з водою в каструлі. Подрібнити їх в пюре.
  2. Змішати всі інгредієнти: цукор, патоку, яблучне пюре, агар і лимонну кислоту в каструлі.
  3. Залити желатин водою (1:6). Залишити набухати.
  4. Варити на повільному вогні в каструлі з товстим дном, поки маса не увариться (20 хвилин).
  5. Додати в каструлю замочений желатин. Залишити масу трохи остигнути.
  6. Масою наповнити формочки для льоду, змастивши завчасно кукурудзяним крохмалем.
  7. Залишити желейки на 2 години до охолодження.
  8. Цукерки дістати з виємок і отрусити.

Поради: Якщо цукерки погано виймаються з формочок, потрібно їх спочатку трохи приморозити. Також замість силіконової форми, присипаної кукурудзяним крохмалем, можна залити масу в миску з крохмалем зі зробленими тією ж формою виїмками і залишити застигати в мисці.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зефір з перчинкою