Топ-3 абрикосових джеми за 30 хвилин від Тетяни Литвинової

Все буде добре

А ви хочете приготувати цілих 3 варення за 30 хвилин на основі абрикосів? Таня Литвинова стверджує, що це цілком реально й тепер вона поділилася секретами швидкого та економного приготування улюблених ласощів дитинства!

iStock-584574256

 

Для основи джему візьміть:

Абрикоси – 3 кг

Очищені абрикоси пропустіть через м’ясорубку та розділіть на 3 частини.

Для апельсинового джему візьміть:

Апельсини – 2 шт.

Цукор – 1 кг

Апельсин зі шкіркою розріжте на 4 частини, видаліть кісточки.

Пропустіть через м’ясорубку.

Додайте апельсин та цукор до абрикосової основи.

Варіть на повільному вогні 15 хвилин.

Розлийте джем по банках.

 

Для кавово-ванільного джему візьміть:

Цукор – 500 г

Кава зернова мелена – 5 ст. л.

Розчинна кава – 2 ч. Л.

Лимон – 1 шт.

Ванільний цукор – 1 пак.

Мелену та розчинну каву помістіть в марлю, зробіть мішечок і опустіть в лимонний сік.

До абрикосової основи додайте цукор.

Мішечок з кавою опустіть в каструлю.

Проваріть 15 хвилин, в кінці додайте ванільний цукор.

Розлийте джем по банках.

Для абрикосового джему з горіхами візьміть:

Цукор – 600 г

Кориця – 2 упав.

Мускатний горіх – 1/3 ч. л.

Волоський горіх – 200 г

Лимон – 1 шт.

Лимон пропустіть через м’ясорубку.

До абрикосової основи додайте подрібнений лимон, корицю, мускатний горіх і цукор.

Додайте підсушений волоський горіх, варіть 10-15 хвилин.

Розлийте джем по банках.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре