Холодний чізкейк “Кавун”: рецепт без випікання

Все буде добре

Серпень – сезон дозрівання кавуна! Пропонуємо вашій увазі рецепт оригінального десерту – кавуновий чізкейк. Він зберігає вітаміни, прекрасно охолоджує в літню спеку, містить мінімум калорій і при цьому виглядає дуже апетитно!

666370594

Складові:

М’якоть кавуна – 700 г

Пісочне печиво – 200 г

Вершкове масло – 50 г

Червоний сік (з ягід) – 150 г

Макуха шпинату – 50-100 г

Перетертий сир – 300 г

Йогурт – 1,5 ст

Цукор – 100 г

Ванілін – 1 ч л

Вода – ½ ст

Желатин – 60 г

Чорний шоколад – 50 г

Приготування:

  1. Перетріть пісочне печиво в дрібну крихту; розтопіть в мікрохвильовій печі масло. Змішайте масло з крихтами.
  2. Половину маси пофарбуйте шпинатною макухою, половину – червоним ягідним соком.
  3. Червону масу з печива засипте на дно круглої форми, попередньо застеливши її пергаментним папером, і щільно утрамбуйте по дну форми.
  4. Зеленою крихтою викладіть стіни кавуна по бортах форми.
  5. Залийте желатин водою та дайте йому настоятися й загуснути.
  6. Перебийте сир в блендері.
  7. Половину розбухлого желатину розтопіть, додайте в сирну масу, введіть йогурт, цукор, ванілін і знову все збийте.
  8. На дно форми з пісочним печивом поставте невелику піалу, та залийте порожнечі навколо піали білої сирною масою. Поставте форму в холодильник, щоб білий сирний шар захолов.
  9. М’якоть кавуна перебийте блендером в пюре.
  10. Частину желатину розтопіть, додайте в кавунове пюре та знову збийте.
  11. Дістаньте піалу із замерзлої маси та влийте  кавунове пюре в отвір, заповнивши його доверху. Поставте в холодильник охолоджуватись.
  12. Щоб зробити кавунове насіння, розтопіть чорний шоколад, залийте його в кондитерський мішок і намалюйте на пергаменті каплевидну форму.
  13. Намалюйте 30-40 таких крапель і заховайте їх до морозилки.
  14. Дістаньте замерзлий торт з форми й прикрасьте його «гарбузовим насінням» по колу в 2 ряди.

 Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре