Домашня ковбаса від Мікаеля Арояна

Все буде добре

Сумуєте за смаком ковбаси з дитинства? Адже зараз магазинна ковбаса, безумовно, не така, як була раніше. Як відтворити знайомий смак, навчить кулінар і м’ясний технолог Мікаель Ароян. Домашня «Любительська» ковбаса по його рецепту вийде дешевша та корисніша!

домашняя колбаса

Домашняя любительская колбаса

Складові:

  1. Яловичина (філе) – 500 г
  2. Свинина (нежирна частина) – 600 г
  3. Шпик – 200 г
  4. Сіль (кухонна) – 20 г
  5. Цукор – 2 г
  6. Молоко- 100 мл.
  7. Перець чорний – 1 ч. л.
  8. Перець білий – ½ ч. л.
  9. Горіх мускатний (мелений) – ½ ч. л.
  10. Вода – 150 мл
  11. Жовтки – 3 шт.
  12. Буряковий сік – 150 мл (уварений)
  13. Оболонка (для начинки ковбаси) – 2 м
  14. Вода крижана – 1 ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашній сир Чечіль (косичка). Рецепт Мікаеля Арояна

Приготування:

  1. Охолоджене м’ясо прокрутити через м’ясорубку. Спеції подрібнити в комбайні.
  2. У фарш додати крижану воду, подрібнити в блендері.
  3. Шпик заморозити, порізати на шматочки 3-4 мм.
  4. Сало обдати окропом і промити холодною водою.
  5. У воді розчинити цукор.
  6. Зробити фарш, додавши до м’яса жовтки, сіль, спеції, буряковий сік, шпик і молоко. Перемішати.
  7. Сформувати ковбасу за допомогою харчової плівки або оболонки. Поколоти оболонку (щоб прибрати бульбашки повітря).
  8. Щільно перев’язати вільний кінець, підвісити батони для осаду у прохолодному місці (0-4 градуси) на 3 години.
  9. Ковбасу перекласти на деко, залити водою. Готувати при температурі від 45 до 75⁰С 1,5 години, поступово піднімаючи температуру.
  10. Готову ковбасу швидко охолодити під холодним душем або в крижаній воді, обтерти й вивісити в прохолодному місці на 8-10 годин.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре