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
Рецепти морозива: як приготувати вдома | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

3 види незвичайного морозива: готуємо вдома

Все буде добре

Що рятує від спеки краще, ніж морозиво? Ми навчимо вас готувати оригінальні ласощі, якими ви зможете здивувати близьких і друзів. Читайте рецепти солоного карамельного, цибулевого, а також морозива із зеленим чаєм в нашому матеріалі!

01

Солоне карамельне морозиво

Інгредієнти для солоного карамельного морозива:

  • цукор – 125 г;
  • вершки – 75 мл (30%);
  • морська сіль – 7 г-1 ч.л .;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • яєчні жовтки – 2 шт.;
  • борошно – 1ст.л.;
  • сіль – щіпка;
  • ванільний цукор – 1ст.л.;
  • вершки – 1\3 склянки (30%) жирності.

Приготування морозива:

  1. Для карамелі розтопіть цукор до золотистого кольору, додайте підігріті вершки і морську сіль, добре перемішайте.
  2. Яєчні жовтки розітріть з цукром, додайте сіль і борошно.
  3. Збивайте на паровій бані до густої консистенції, охолодіть.
  4. Вершки збийте з ванільним цукром, поставте в морозилку на 4 години (або на ніч).
  5. Збийте заморожені вершки з яєчною масою.
  6. У лоток викладіть шари морозива і карамелі, поставте в морозилку, перемішуйте кожні 20 хвилин 5-6 разів (1,5 – 2 години).

Відзначимо, завдяки тому, що ви заморозили попередньо збиті вершки, час приготування морозива скоротиться в два рази. Під час збивання з яєчною масою вершки будуть моментально охолоджувати її і маса швидше застигне.

Читайте також: 3 оригінальні рецепти незвичайного полуничного варення від Жені Клопотенко

Морозиво з зеленим чаєм

Інгредієнти для морозива з зеленим чаєм:

  • 1 ст. л. з верхом зеленого чаю завареного в 1\4 склянки окропу. Заварити чай заздалегідь і охолодити;
  • 3 яйця – знадобиться 2 яєчні білки і 1 жовток;
  • 1 ч.л. лимонного соку;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 1 склянка вершків жирністю 30% і вище.

Приготування морозива:

  1. Жовтки збити з частиною цукру, лимонним соком і попередньо завареним зеленим чаєм на паровій бані до утворення піни. Охолодити.
  2. Окремо збити білки з цукром і вершки з цукром.
  3. Змішати всі інгредієнти і викласти в форму. Поставити в морозилку на 2 години.

Цибулеве морозиво

Інгредієнти для цибульного морозива:

  • лук (середній) – 2 шт; (Вже запечений цукровою пудрою і ванільним цукром);
  • жовток – 4 шт.,
  • молоко – 250 мл;
  • сливки (30%) – 150 мл;
  • цукрова пудра – 60 г,
  • ванільний цукор – 1 ч.л.

Приготування морозива:

  1. Жовтки розітріти з цукровою пудрою, поступово додати молоко.
  2. Заваріть яєчну масу на невеикому вогні, постійно збиваючи до загустіння, охолодіть.
  3. Цибулю подрібніть в пюре і збийте разом з яєчною масою.
  4. Вершки збийте до міцної піни і з’єднайте з цибулевою і яєчною масою.
  5. Викладіть масу в форму і поставте в морозилку на 3 години.

Секрет: щоб смак цибулі не відчувався, її потрібно посипати цукровою пудрою і запекти в духовці при низькій температурі 150 градусів до прозорого стану. Можна додати до цибулі ванільний цукор.

Приємного апетиту і яскравого настрою цього літа!