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
Рецепт шашлыка из говядины и свинины с оригинальными маринадами | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як приготувати шашлик з яловичини та свинини: оригінальні рецепти маринадів

Все буде добре

Страви наших експертів готують мільйони, але ще ніхто й ніколи не наважувався кинути їм виклик! Сьогодні ми починаємо сезон кулінарних битв!  Ця ідея народилася завдяки нашому глядачеві Михайлу, який кинув виклик самому Мікаелю Арояну!Сміливець стверджує, що його шашлик кращий, ніж у кулінарного експерта «Все буде добре». І, звичайно, Мікаель прийняв такий зухвалий виклик. Подробиці кулінарного батла, а також оригінальні рецепти маринадів для шашлику зі свинини та яловичини, читайте в нашому матеріалі!

iStock-545279742

Кращий шашличник обиратиметься методом голосування. А щоб все було чесно та прозоро, Надя вибере випадкових гостей із натовпу. Під час батлу судді не мають знати, хто який шашлик готуватиме. Тому в цей час вони перебуватимуть у спеціально підготованому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шашлик в гранатовому соці від Миколи Тищенко

Рецепт шашлику від Мікаеля Арояна

Складові:

  • антрекот – 350 гр
  • сало – 50 гр.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • цибуля червоний – 2 шт.
  • сіль – 1 ст. л.
  • перець чорний мовляв. – 1 ч. л.
  • суха та мокра аджика – 1 ст. л.
  • сухий реган – 1 ч. л.
  • сливовий сік – 100 мл
  • мінеральна вода – 100 мл
  • кінза, кмин, чилі, коричневий цукор – по 100 гр

Приготування:

  1. Змішати спеції й обваляти порізану на шматочки свинину. Залити сливовим соком, що отриманий з перетертих свіжих слив, і мінеральною водою на 30 хвилин.
  2. Шампурі поставити на гриль близько до вогню. Обсмажити м’ясо з двох сторін. Подавати з соусом.

Секрет №1. До свинини треба додати шматок сала: воно зробить шашлик соковитішим і злегка підкопченим. Жир буде капати на вугілля, і так з’явиться більше ароматного диму, що огортає м’ясо.

Секрет №2. Щоб шашлик добре просмажився, потрібно відрізати від м’ясного філе зайві шматки сала та прибрати плівку. Оптимальний розмір шматочків – довжиною близько 4 см і шириною приблизно 2-3 см. Краще різати їх трохи навскоси. Занадто великі шматки не просмажаться, а маленькі пересушаться.

Секрет №3. Свіжий вичавлений сливовий сік з мінеральною водою – найкращий маринад. Кислота, що знаходиться в сливах, прекрасно пом’якшує м’язові волокна м’яса, й робить його ніжнішим. А на маринування такого шашлику потрібно не більше 30 хвилин.

Секрет №4. Сливи потрібно нанизати разом на шампури поруч зі шматочками м’яса, а його попередньо натерти чилі, кмином, коричневим цукром, посолити й поперчити. Шампурі правильно ставити близько до вогню, обсмажуючи м’ясо з двох сторін.

iStock-578305708

Рецепт шашлику від Михайла Сімакіна

Складові:

  • свинина (ошийок) – 1 кг
  • цибуля – 1 кг
  • соняшникова олія – ​​100 мл
  • мелена кава – 1 столова ложка
  • чорний і червоний перець
  • сіль
  • базилік.

Приготування:

  1. Змішати чорний і червоний перець, сушений базилік, додати олію та цибулю, порізану поздовж на 4-6 частин.
  2. Нарізати м’ясо на шматки та опустити в маринад. Четвертинки цибулі рівномірно розподілити між шматками м’яса зрізами вниз.
  3. Доки м’ясо настоюється, залити пару столових ложок меленої кави половиною літра гарячої води, довести до кипіння й зняти з вогню. Додати столову ложку солі, трохи охолодити протягом 5-10 хвилин. Залити ним м’ясо, й закрити кришкою ще на 20 хвилин.
  4. Нанизати шматочки м’яса упереміш зі шматками цибулі. Солити шашлик за 5 хвилин до смаження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкий маринад для шашлику: топ-3 експрес методи

Секрет №1. Правильний шматок м’яса для шашлику – це шматок розміром з дві коробки сірників, складених широкими сторонами. У ньому м’ясо рівномірно просмажується, а волокна утримають максимум соку. А щоб м’ясо швидше замаринувалося, варто наколоти шматочки виделкою.

Секрет №2. Цибулю, що додається в олію зі спеціями, краще брати невеликого розміру. А під час чищення потрібно обов’язково залишити «хвостики» й «носики», щоб при розрізанні на четвертинки цибулини не розпадалися. Так під час смаження вони збережуть свою форму.

Секрет №3. Рослинна олія з солоною кавою, цибулею та спеціями – найкращий маринад. Завдяки рослинній олії шашлик виходить дуже соковитий, його важко пересушити. Вона рівномірно утримує жар на м’ясі, що скорочує час смаження. Також масло розкриває спеції, максимально витягаючи з них аромат.

Секрет №4. Використання кави в маринаді дає шашлику неповторний смак: м’ясо фактично тане в роті. Для приготування напою потрібно залити декілька столових ложок меленої кави половиною літра гарячої води. Довести до кипіння й дати настоятися 5-10 хвилин. Додати трохи солі, охолодити. Залити м’ясо теплою, майже гарячою кавою, закрити кришкою та йти готувати мангал.

Більше секретів смачного шашлику, а також результати кулінарного батлу, дивіться в нашому відео!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре