PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Консервовані баклажани на зиму: рецепт приготування

Все буде добре

Баклажани – смачні та корисні овочі. Існує безліч рецептів консервації баклажанів на зиму. Пропонуємо вашій увазі простий і незвичайний рецепт, що стане улюбленим ласощами сім’ї в зимовий час. Подробиці рецепта консервації баклажанів в матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мариновані огірки: рецепти на зиму

827754956

Складові:

  • Баклажани (нарізані кружечками) – 3 кг
  • Біле вино – 200 мл
  • Яблучний оцет – 200 мл
  • Помідор – 500 г
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Болгарський перець – 4 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • М’ята – 7 листків
  • Мікс перців – 2 ст. л.
  • Зіра – 1 ст. л.
  • Сіль – 100 г
  • Рафінована соняшникова олія – 3 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знаменитий пиріг «Рататуй» від Ектора Хіменес-Браво

Приготування:

  1. Баклажани очистити, нарізати, помістити в каструлю та посипати сіллю.
  2. Залити овочі сумішшю з білого вина й оцту, накрити тарілкою, поставити під прес.
  3. Залишити на добу. Після цього процідити баклажани через сито.
  4. У блендері подрібнити помідори, часник, солодкий і гострий перець, тушкувати близько 20 хвилин.
  5. Додати м’яту, суміш перців і зіра. Викласти в банку шарами баклажани та заправку.
  6. Залити півкаструлі водою і закип’ятити. Закрити кришкою. Потім на 10 хвилин занурити банку з овочами.

Консервовані баклажани порадують вас в холодну пору року! Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре