Грузинський десерт «Пеламуші»: рецепт приготування

Все буде добре

Десерт «Пеламуші» – це відома національна страва Грузії. Готується десерт всього із п’яти інгредієнтів, а його головною складовою є виноградний сік. Дізнайтеся рецепт простого та смачного грузинського десерту в нашому матеріалі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійська закуска з винограду: покроковий рецепт

iStock-516633979

Складові:

  • Виноградний сік солодких темних сортів – 300- 500 мл
  • Кукурудзяне борошно з білих сортів кукурудзи – 50 г
  • Пшеничне борошно – 50 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Волоські горіхи – для декору

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати виноградний сік у домашніх умовах

Приготування:

  1. У сік  додати ванільний цукор.
  2. Змішати з кукурудзяним і пшеничним борошном. Розмішати так, щоб не було грудочок, і просіяти через сито.
  3. Варити масу на середньому вогні доти, доки вона не загустіє. Коли маса стане тягучою, зменшити вогонь до мінімуму і продовжувати варити ще приблизно годину.
  4. Розлити по формах (формочки для застигання у глиняному посуді) і залишити застигати.
  5. Споживати охолодженим, прикрашеним волоськими подрібненими горіхами.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре