Курка з виноградом за грецьким рецептом

Все буде добре

Хочете смачно приготувати куряче м’ясо? До вашої уваги рецепт курки з виноградом прямісінько з сонячної Греції! У нашому матеріалі ви знайдете покрокову інструкцію приготування цієї чудової страви. Курка з виноградом за грецьким рецептом не забере багато часу на приготування та порадує незвичайним приємним смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинський десерт «Пеламуші»: рецепт приготування

iStock-494147993

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійська закуска з винограду: покроковий рецепт

Складові:

  • 1 ціла курка
  • 3 чашки винограду без кісточок
  • 1 чашка оливок без кісточок
  • 2-3 картоплини, нарізані кубиками
  • 1,5 чашки курячого бульйону
  • 1 чашка білого вина
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 ч. л. сушеного розмарину
  • 2 ч. л. орегано
  • 2 ч. л. базиліка
  • 2 ч. л. коріандру
  • сіль, перець
  • оливкова олія

Підготовка курки:

  1. Замочіть курку на кілька годин (а краще на ніч) в воді зі спеціями.
  2. Попередньо приготуйте курячий бульйон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати виноградний сік у домашніх умовах

Приготування:

  1. Змішайте сушений розмарин, орегано, базилік, коріандр і перець – розтовчіть у ступці.
  2. Посоліть курку та змастіть сумішшю спецій з оливковою олією.
  3. У цій же суміші спецій та масла обваляйте частину винограду.
  4. Цією частиною винограду нафаршируйте курку й закріпіть отвір зубочистками.
  5. Картоплю почистьте, помийте, наріжте кубиками. Якщо картопля молода, то можна її не чистити.
  6. Обваляйте картоплю, половинки цибулі-шалот і решту винограду в спеціях та олії, посоліть. Викладіть на дно форми разом з оливками.
  7. Покладіть на овочі грати, а зверху покладіть курку.
  8. Залийте 1,5 чашки курячого бульйону й 1,5 чашки білого вина в форму.
  9. Поставте курку випікатися протягом години й 20 хвилин при 180-200 градусах.
  10. Для подачі наріжте курку скибочками і викладіть запечені в курячому соку овочі як гарнір.
  11. Прикрасьте свіжим розмарином.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре