Пекінська капуста «Кімчі»: рецепт Сергія Калініна

Все буде добре

«Кімчі» – це корейський рецепт пекінської капусти. Як заготовити «Кімчі» на зиму? Найкращий спосіб заквасити! Адже квашена капуста не втрачає свій вітамінний склад, а в процесі сквашування виробляються корисні ферменти. Дізнайтеся рецепт гострої капусти покорейськи на зиму від Сергія Калініна в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як використовувати прянощі для приготування десертів: майстер-клас Наталії Левензон

iStock-158554261

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 3 шт.
  • Сіль – 100 г

Для приготування маринаду:

  • Вода – 2 ст.
  • Рисове борошно – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Редька – 200 г
  • Морква – 200 г
  • Зелена цибуля – 100 г
  • Червоний болгарський перець – 200 г

Приправи та спеції:

  • Часник – 24 зуб.
  • Імбир (натертий) – 2 ч. л.
  • Середня цибулина – 1 ч. л.
  • Рибний соус (або соєвий соус) – 120 мл
  • Майоран – 1 ч. л.
  • Петрушка – 1 ч. л.
  • Кріп – 1 ч. л.
  • Паприка – 200 г
  • Червоний перець – 2 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курка з виноградом за грецьким рецептом

Приготування:

  1. Розрізаємо капусту вздовж, натираємо сіллю та лишаємо на 2 години.
  2. Заливаємо водою рисове борошно й доводимо до кипіння, додаємо цукор, тримаємо на вогні ще 1 хвилину. Після лишаємо охолонути.
  3. Додаємо в маринад дрібно нарізані редьку, моркву, солодкий болгарський перець, зелену цибулю.
  4. Далі додаємо подрібнені прянощі: часник, корінь імбиру та цибулину.
  5. Змішуємо та додаємо спеції – майоран, петрушку, кріп, червоний перець, паприку. Розкладаємо маринад на кожен лист, а потім загортаємо.
  6. Перекладаємо капусту зі спеціями до банки, залишаємо в теплому місці на кілька днів, аби почався процес бродіння.
  7. Час від часу притискаємо капусту дерев’яною ложкою, щоб виходило повітря.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре