Бичачий хвіст у вині з грибами та цибулею від Ектора Хіменес-Браво

Все буде добре

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати бичачий хвіст в рамках презентації своєї кулінарної книги у студії «Все буде добре».

vlcsnap-2017-05-31-17h35m02s228

  • Бичачий хвіст – 1,5 кг;
  • Соняшникова олія (для обсмажування) – 100 г;
  • Цибуля– 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Корінь петрушки – 2 шт.;
  • Селера – 1/3 шт.;
  • Сухе червоне вино – 200 г;
  • Букет гарні з петрушки,чебрецю, цибулини порей та  лаврового листа;
  • Капуста броколі – 300 г;
  • Вершкове масло – 160 г;
  • Печериці – 100 г;
  • Картовляне пюре – 500 г;
  • Помідори чері – 5 шт.;
  • Сіль, перець – до смаку

Читайте також: Свиняча селезінка у виноградному листі – готуємо делікатес

Як приготувати бичачий хвіст:

  1. Промийте хвіст у холодній воді та розріжте на 3-4 частини. Дайте просохнути та обсмажте до золотистої скоринки на олії.
  2. Овочі обсмажте, викладіть з м’ясом у сотейник, залийте вином і дайте покипіти.
  3. Приправте букетом гарні, залийте по вінця водою, накрийте кришкою та тушкуйте у духовці 5 годин за  температури 130° C.
  4. Готове м’ясо дістаньте з бульйону і за допомогою виделки відокремте від кістки.
  5. Відваріть броколі та протушкуйте з 60 г вершкового масла з додаванням солі та перцю. Наріжте соломкою цибулю та обсмажте з грибами до золотистої  скоринки.
  6. Приготуйте картопляне пюре.
  7. Приготуйте соус: процідіть бульйон, зберіть жир і випаріть зі 100 г вершкового масла. Чері надріжте і обшпарте.
  8. Змішайте почищене м’ясо з обсмаженою цибулею та грибами, додавши кілька ложок готового соусу.
  9. Дайте закипіти та за допомогою форми викладіть шарами з картопляним пюре та тушкованою капустою броколі. Прикрасьте томатами чері.

Читайте також: Свинячі щоки з яблуками і капустою від Сергія Калініна

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре