PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Білі гриби мариновані у вині на зиму: рецепт приготування

Все буде добре

А ви знаєте рецепт смачного маринаду для білих грибів? Його секрет ховається у вині! Читайте, як приготувати білі мариновані гриби у вині в нашому матеріалі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як маринувати білі гриби на зиму: рецепт покроковий

iStock-473201472

Інгредієнти:

  • Гриби білі – 500 г
  • Сухе вино – 1/2 ст.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 2 зубч.
  • Чорний перець горошком – 2 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Листя дуба або вишні – 2 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибний борщ з білими грибами

Приготування:

  1. Гриби почистити, промити у воді з оцтом. Нарізати. Опустити гриби в киплячу воду на 10 хвилин, додати в каструлю оцет і сіль.
  2. Розігріти вино з водою, щоб випарувався алкоголь. Додати в маринад часник, сіль, цукор, гвоздику, перець горошком, листя вишні або дуба, лимонний сік.
  3. Проварити гриби в маринаді протягом 10 хвилин. Перекласти гриби в стерилізовані банки, залити маринадом.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре