PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Помідори консервовані з часником: рецепт приготування

Все буде добре

Любите консервовані помідори з часником, але не хочете витрачати час на сам процес приготування? Ми розповімо, якими секретами вам варто озброїтися, щоб процес консервації помідорів не займав багато дорогоцінного часу, а також поділимося покроковим рецептом смачних консервованих помідорів на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Консервована диня: простий рецепт на зиму

iStock-822941838

Інгредієнти (з розрахунку на трилітрову банку):

  • Помідори – 2-2,5 кг
  • Часник – 1-2 гол.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Оцет – 3 ст. л.
  • Кріп і інші спеції – за смаком і наявності

Секрет№1. Стерилізація банок не є обов’язковим процесом. Достатньо їх добре промити в чистій воді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекінська капуста «Кімчі»: рецепт Сергія Калініна

Покрокове приготування:

  1. Додаємо в банку спеції. Обов’язковими складовими є кріп, часник і перець горошок. Листя хрону, вишні, дуба, смородини додаємо за смаком.
  2. Закладаємо вимиті овочі в банку, зверху знову додаємо кріп. Заливаємо в банки окріп. Потім ошпарюємо кришечки та накриваємо ними банки. Чекаємо близько півгодини.
  3. Зливаємо воду в каструлю, додаємо в неї 2 ст. л. солі, 4 – 5 ст. л. цукру (додаємо з розрахунком на кількість банок) і ставимо кип’ятити. Коли вода закипить, додаємо 3 – 4 столових ложки оцту. Заливаємо отриманий склад в банки та закупорюємо їх.
  4. Після консервації перевертаємо банки догори дном, укутуємо в теплу тканину.

Секрет №2. Помідори найкраще консервувати з сухим кропом разом з насінням, а огірки – з зеленим.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре