Рецепт маринованого перцю по-іспанськи

Все буде добре

Маринований перець чилі – національна страва в Іспанії. Рецепт приготування дуже простий, але в меню українських ресторанів такого не знайти. Як приготувати маринований перець по-іспанськи та порадувати своїх близьких чудовим смаком страви, дізнайтеся просто зараз!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Риба фарширована виноградом: французький рецепт

iStock-607265364

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білі гриби мариновані у вині на зиму: рецепт приготування

Складові:

  • Перець чилі – 350 г
  • Зелень кінзи – 3 гіл.
  • Зелень кропу – 3 гіл.
  • Зелень м’яти – 1 гіл.
  • Часник – 1 гол.
  • Оцет винний (або яблучний) – 100 мл.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Коріандр горошок – 2 ч. л.
  • Чорний перець горошок – 5-6 шт.
  • Духмяний перець горошок – 2-3 шт.
  • Гвоздика – 1-2 шт.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Консервована диня: простий рецепт на зиму

Приготування:

  1. Перець помити, проткнути тонким ножем наскрізь в районі плодоніжки.
  2. Покласти стручки до великої каструлі та залити окропом. Витримати під кришкою 5 хв, воду злити й ще раз залити окропом. Так зробити три рази.
  3. З гілочок зелені  обірвати всі листочки.
  4. Часник розібрати на часточки, не очищаючи їх.
  5. У каструлю налити 0,5 літри води. Додати сіль, цукор, коріандр,гвоздику, чорний перець , духмяний горошок, лавровий лист, часник, зелень.  Половину духмяного й чорного перцю подрібнити.
  6. Довести маринад до кипіння, додати 100 мл. винного оцту. Проварити 2-3 хв, зняти каструлю з вогню й дати маринаду настоятися 5 хв.
  7. У стерилізовану банку на дно викласти зелень і часник з маринаду. Зверху викласти перці.
  8. Залити маринадом так,  щоб в банку потрапили всі спеції. Законсервувати й закутати в теплу тканину.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре