Що приготувати з обліпихи: секрети Олега Ковальчука

Все буде добре

Осінь – сезон корисної обліпихи, котра чудово підтримує імунітет та насичує організм вітамінами. Найкраще вживати її у сирому вигляді або напоях. Але мало хто полюбляє такі ласощі через специфічний присмак ягід. Що приготувати з обліпихи, та як позбутися від специфічних присмаку й аромату знає Олег Ковальчук! Всі подробиці в нашому матеріалі.

iStock-664018784

Щоб пом’якшити специфічні властивості обліпихи, слід заморозити її з пряними спеціями: корицею, імбиром і м’ятою. На 500 грамів обліпихи буде достатньо по столовій ложці спецій.  М’яту краще використовувати свіжу. Для заморожування необхідно вибирати тільки цілі ягоди. Обережно вимийте їх, потім висушіть, виклавши на рушник або папір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як використовувати прянощі для приготування десертів: майстер-клас Наталії Левензон

Рецепт коктейлю з обліпихи для відновлення сил

Для імбирного сиропу:

  • Очищений корінь імбиру, нарізаний скибками – 50 г
  • Цукор – 1 ст. л
  • Вода – 75 мл

Для коктейлю:

  • Обліпиха – 3 ст. л
  • Імбирний сироп – 2 ст. л
  • Апельсиновий сік – 150 мл
  • Лимонний сік – 1 ст. л
  • Мед – 2 ст. л
  • Розмарин –  гілочка
  • М’ята – гілочка
  • Вода очищена – 150 мл

Приготування:

  1. Зваріть імбирний сироп із розмарином. Цукор розбавте водою та поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть до кипіння, додайте розмарин.
  2. Очищений та нарізаний тонкими скибками імбир додайте до окропу і зменште вогонь.
  3. Залиште сироп томитися 20 хвилин, потім процідіть. Розімніть злегка обліпиху, залийте соком апельсина та лимона, додайте мед, і промаринуйте протягом 5 хвилин.
  4. Змішайте інгредієнти з м’ятою та сиропом. Залиште настоятися на 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Класичний рецепт домашнього глінтвейну

Рецепт обліпихового чаю від застуди

Складові:

  • Обліпиха – 3 ст.л
  • Смородина чорна (заморожена) – 1 ст. л
  • Апельсиновий сік – 100 мл
  • Бодян – 4 шт
  • Гвоздика – 6 шт
  • Кардамон – 1 ст. л
  • Цукор – 1 ст. л
  • Чай зелений – 1 ч. л.
  • Вода гаряча – 0,5 л
  • Цедра апельсина

Приготування:

  1. Закип’ятіть відвар із гвоздики, бодяну, кардамону та цукру.
  2. Пропарте обліпиху із цедрою апельсина.
  3. Залийте відваром зелений чай та залиште охолонути на 7 хвилин.
  4. Смородину почавіть, щоб пустила сік. Видавіть сік апельсина.
  5. Залийте усе це відваром з зеленим чаєм і лишіть настоятися на 10 хвилин.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре