Салат з пекінською капустою та креветками: рецепт Ектора-Хіменес Браво

Все буде добре

Хочете дізнатися, як приготувати смачний салат з пекінською капустою та креветками? Секрет відкриває Ектор Хіменес-Браво! У нашому матеріалі ви знайдете рецепт надзвичайно смачного пікантного салату, до складу якого входять пекінська капуста, імбир, креветки, гриби, морква та солодка паприка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекінська капуста «Кімчі»: рецепт Сергія Калініна

iStock-843225402

Пекінська капуста, або як її ще називають «петсай», як культурна рослина сформувалася на півночі Піднебесної. Вперше згадується в письмових джерелах у V-VI столітті н.е. Цікавим фактом є те, що її застосовували не лише як овоч, а і як рослину для корисних олій. Пекінська капуста є одним з найважливіших харчових продуктів для жителів Японії, Кореї та країн Індокитаю. В Європі й Америці цей продукт почали активно вирощувати з початку 70-х рр. минулого століття. Це стимулювало появу рецептів нових незвичайних ласощів, складовим компонентом яких є пекінська капуста. Про один з них – салат з пекінською капустою та креветками, ви дізнаєтеся просто зараз!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як використовувати прянощі для приготування десертів: майстер-клас Наталії Левензон

Складові:

  • Пекінська капуста – 1 шт.
  • Креветки – 200 г
  • Морква – 120 г
  • Солодка паприка – 70 г
  • Гострий перець – 20 г
  • Імбир – 5 г
  • Бренді – 20 г
  • Соєвий соус – 30 г
  • Соус устриць – 20 г
  • Цукор – 5 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт маринованого перцю по-іспанськи

Приготування:

  1. Для початку наріжте соломкою всі овочі. Додайте в сковорідку подрібнений гострий перець, тертий імбир. Обсмажуйте півхвилини.
  2. Далі додайте терту соломкою моркву та порізану паприку. Просмажте кілька хвилин і викладайте в окрему тарілку.
  3. Після цього додайте в сковороду порізані тонкими скибочками гриби та бренді. Смажте дві хвилини й викладайте до інших овочів.
  4. Розберіть капусту на листя, наріжте смужками й обсмажте три хвилини на сковороді.
  5. Змішайте овочі, креветки, соуси, цукор. Злегка прогрійте на вогні.
  6. Прикрасьте страву креветками й обсмаженим кунжутом.

 Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре