Пісний борщ з рибою та білими грибами: покроковий рецепт

Все буде добре

Пісний борщ з білими грибами та рибою – одна з найсмачніших страв Чернігівської області. Відомий кулінар Ектор Хіменес-Браво відправився до місцевої майстрині Наталії Дубини, щоб вивідати у неї унікальний рецепт цього знаменитого борщу. Дізнайтеся, як приготувати пісні ласощі в нашому матеріалі!

iStock-487387037

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капуста квашена швидкого приготування: додаємо гарбуз і апельсин

Інгредієнти:

  • Риба (короп) – 1 кг
  • Квасоля біла замочена – півсклянки
  • Картопля – 3 шт.
  • Капуста – 100-150 г
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Лавровий лист, перець, сіль – за смаком
  • Гриби (білі, сушіння) – 100 г
  • Томатний соус – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 0,5 ч. л.
  • Вода – 3 л

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білі гриби мариновані у вині на зиму: рецепт приготування

Приготування:

  1. Рибу очистити й посолити, відправити в духовку. У каструлю набрати води, додати замочену квасолю і довести до кипіння.
  2. Очистити буряк і моркву, додати цілими в каструлю, залишити на вогні на 30 хвилин. Гриби проварити 20 хвилин, грибний бульйон не виливати.
  3. Витягнути моркву і буряк, нарізати соломкою і знову кинути в каструлю вариться на 10 хвилин. Зробити нарізку з цибулі та свіжої моркви, просмажити хвилин 10 і додати в каструлю.
  4. Потім додати в борщ рибу, гриби, нашатковану капусту, порізану соломкою картоплю і залишити на вогні на 20 хвилин.
  5. Додати спеції за смаком, влити грибний бульйон, додати цукор і трішки лимонного соку, залишити на 5 хвилин.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре