Маринована цибуля: рецепт від Сергія Калініна

Все буде добре

Маринована цибуля – одна з найпопулярніших страв у Німеччині. У ресторанах за ці ласощі гурмани платять величезні гроші, але Сергій Калінін знає секрет приготування страви. І сьогодні він ділиться цим рецептом з вами! Читайте тут, як приготувати мариновану цибулю на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тушкована капуста по-чеськи: рецепт приготування

iStock-177784173

Складові:

  • Цибуля ріпчаста (дрібна) – 2 кг
  • Лист лавровий – 8 шт.
  • Перець чорний горошком – 12 шт.
  • Перець духмяний горошком – 16 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Чорний і білий перець горошком (для маринаду) – ½ ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт маринованого перцю по-іспанськи

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Зерна гірчиці – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 6% – 250 мл

Приготування:

  1. Цибулю очистити, видалити хвостики та корінці, промити.
  2. Воду закип’ятити, опустити в неї цибулини, бланшувати 2-3 хв.
  3. За допомогою шумівки перекласти цибулю в миску з холодною водою.
  4. Покласти в  стерилізовані банки по 2 лаврові листки, 3 горошини чорного перцю, 4 горошини духмяного  перцю, по ½ перцю чилі й по 1 гвоздиці.
  5. Розкласти цибулю по банкам.  Чорний та білий перець подрібнити.
  6. Воду довести до кипіння, додати зерна гірчиці, сіль і цукор. Варити на повільному вогні до повного розчинення цукру.
  7. Додати оцет, кип’ятити 2 хвилини.
  8. Залити гарячим маринадом банки з цибулею, накрити кришками. Стерилізувати після закипання 5 хв.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре