Соус із калини: рецепт для м’яса

Все буде добре

Як зробити домашні страви ще смачнішими за допомогою оригінального соусу з сезонної ягоди? Дізнайтеся в нашому матеріалі! Соус з калини на зиму стане справжньою знахідкою. Швидше читайте рецепт!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варення з калини: рецепт від Євгена Клопотенко

iStock-514150812

Складові:

  • Ягоди калини – 500 г
  • Цукор – 250 г
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Олія – ​​50 мл

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пиріжки з гарбузом та калиною: рецепт тіста й начинки

Приготування:

  1. Взяти ягоди калини, цукор, сіль, соняшникову олію, лимонну кислоту або оцет.
  2. Ягоди калини бланшувати в воді протягом 2-3 хвилин.
  3. Злити воду та перетерти ягоди в пюре. Перекласти пюре в каструлю, додати цукор, сіль і рослинну олію.
  4. Проварити на середньому вогні 10 хвилин. Додати в масу лимонну кислоту або оцет, перемішати.
  5. Злити суміш в чисту суху банку, стерилізувати протягом 10 хвилин.
  6. Потім закрити кришкою та залишити на тиждень в темному прохолодному місці.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре