Обліпиха з медом і волоськими горіхами на зиму

Все буде добре

Осінь – відмінний час для того, щоб збирати й заготовляти корисні ягоди, овочі. Однією з них є обліпиха. Ця ягода має в складі багато вітамінів, корисних компонентів, що допомагають в лікуванні застуди. У нашому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати обліпиху на зиму з медом і волоськими горіхами. Це простий та смачний рецепт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французький торт з обліпихою: рецепт покроковий

iStock-625999902

Складові:

  • Ягоди обліпихи – 2 ст.
  • Волоські горіхи – 10 шт.
  • Мед – 1 ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варення з калини: рецепт від Євгена Клопотенко

Приготування:

  1. Обліпиху перетерти з допомогою блендера.
  2. Зцідити сік за допомогою марлі.
  3. Розподілити обліпихову масу в одноразові целофанові пакетики по 100-150 грам і помістити в морозилку на зберігання.
  4. Ядра волоських горіхів подрібнити.
  5. Змішати мед, обліпиху, горіхи та ретельно розмішати до повного розчинення меду. Перекласти варення в банку та зберігати в холодильнику.

На відміну від інших плодів, обліпиха не втрачає ніяких корисних властивостей після заморозки. Саме це робить її особливою! Перевагою цього рецепта є відсутність метушні з банками та стерилізацією! Максимум вітамінів, мінімум витраченого часу!

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре