Як зробити сир фета в домашніх умовах: рецепт Костянтина Грубича

Все буде добре

Експерт якості Костянтин Грубич поділився рецептом козячого сиру фета, що є не тільки смачним, але й дуже корисним. Його часто використовують в салатах і закусках, а термін зберігання продукту перевищує 12 місяців! Як зробити сир фета в домашніх умовах, дізнайтеся в нашому матеріалі!

iStock-577945994

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гостра закуска з сиру фета: рецепт покроковий

Складові:

  • Козяче молоко – 2 л
  • Сметана домашня – 200 мл
  • Пепсин – 1 г
  • Вода кип’ячена – 250 мл

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розморозити м’ясо: два способи від шеф-кухаря Артема Радучіча

Приготування:

  1. Розділити молоко на дві частини.
  2. Половину розігріти на малому вогні до 38 С, другу половину змішати зі сметаною.
  3. Розчинити пепсин в кип’яченій воді, потім влити до молока зі сметаною.
  4. Змішати дві частини молока в емальованій каструлі, залишити на шість годин у теплому місці.
  5. Потім злити сироватку, замотати сир в марлю, помістити під прес ще на 12 годин.

ВАЖЛИВО: необхідно добре віджати сир.

Після приготування сиру, зберігати його в сольовому розчині (на 1 літр води розвести 100 г солі й 1 ч. л. хлористого кальцію).

У такому розчині сир може зберігатися рік!

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре