Як легко почистити рибу: майстер-клас Артема Радучіча

Все буде добре

Хочете дізнатись, як правильно зняти шкірку з риби для фарширування? Секрети розкриває Артем Радучіч! В ексклюзивному майстер-класі кулінар покаже, як швидко почистити рибу, а також як зняти шкірку без пошкоджень. З цими порадами фарширування риби стане легким та приємним. Не пропустіть!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розморозити м’ясо: два способи від шеф-кухаря Артема Радучіча

iStock-853269250

Етап №1

  1. Перш ніж приступити до шкірки, рибу необхідно почистити.
  2. Для початку рибу слід промити під холодною водою. Потім обережно, щоб не пошкодити шкірку, очистити луску.  Адже якщо її не почистити,  луска буде заважати плавному зніманню шкірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати фарш: майстер-клас від Мікаеля Арояна

Етап №2

  1. Надрізати рибу біля голови від черева до хребта, залишивши триматися голову тільки на шкірі в районі хребта.
  2. Біля голови кухонними ножицями видалити плавники. Вони дуже міцно тримаються на шкірці, якщо їх не видалити одразу, шкірка буде пошкоджена.
  3. Вичистити нутрощі риби. Промити її ще раз під проточною водою.

Після цього бажано зафіксувати рибину на поверхні.

Етап №3

  1. Пласкою частиною леза ножа «відбити» щуку по всій тушці – це допоможе легше відокремити шкуру.
  2. Кінчиком ножа відокремити край шкірки та, роблячи надрізи по всьому периметру, відділити шкуру від м’яса.
  3. У місцях, де шкірка відділяється від м’яса не дуже легко, зробити надріз гострим ножем. Потім зняти шкуру та вивернути її як панчоху. Дійшовши до основи хвоста риби, відрізати її від хребта.
  4. Зайве м’ясо акуратно зрізати зі звороту шкірки та вивернути її назад.

Більше подробиць дивіться у нашому відео!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре