Смачний десерт зі цвітної капусти від Євгена Клопотенко

Все буде добре

Ваші діти не люблять цвітну капусту? Не знаєте, як вмовити їх з’їсти хоч трішки цього корисного овочу? Приготуйте для дітлахів десерт зі цвітної капусти за рецептом Євгена Клопотенко! Від такої смакоти неможливо відмовитись!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турецькі бублики «Сіміт»: рецепт приготування

Безымянный

Складові:

  • Цвітна капуста – 300 г
  • Молоко – 1 л
  • Ванільний цукор – 2 ст. л.
  • Твердий сир – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Вершкове масло – 80 г
  • Мускатний горіх – 2 г (на кінчику ножа)
  • Цукор – 30 г
  • Сіль – дрібка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бісквітний пиріг з лисичками та сиром

Приготування пудингу зі цвітної капусти:

  1. Цвітну капусту відварити в половині порції молока (500 мл) з ванільним цукром 12-15 хвилин, охолодити.
  2. В сковорідці розтопити вершкове масло з цукром.
  3. Насипати борошно, перемішати, обсмажити хвилину до світло-коричневого кольору.
  4. У сковороду влити молоко та, помішуючи віничком, варити до загусання.
  5. Додати мускатний горіх.
  6. Сир нарізати невеликими кубиками
  7. Додати в гарячий соус і розмішати, поки сир не розплавиться.
  8. Потім, швидко помішуючи, додати одне за одним яйця.
  9. Формочки для кексів (можна взяти алюмінієві або керамічні) змастити вершковим маслом.
  10. На дно форми викласти 1-2 ст. л. соусу.
  11. Викласти цвітну капусту суцвіттям донизу.
  12. Заповнити форму повністю соусом.
  13. Запікати пудинг з цвітною капустою в розігрітій духовці при 180 градусах 30 хвилин.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре